Şefii Smithfield ar trebui să încaseze 85 mil. dolari după preluarea de către o companie din China

Directorii Smithfield Foods, una dintre companiile cu cele mai slabe rezultate din industria alimentară americană în ultimii cinci ani, ar urma să încaseze cel puţin 85,4 milioane de dolari în urma vânzării producătorului de carne către compania chineză Shuanghui International, potrivit Bloomberg.
Economica.net - vin, 31 mai 2013, 07:29
Şefii Smithfield ar trebui să încaseze 85 mil. dolari după preluarea de către o companie din China

Smithfield s-a aflat sub presiune din partea celui mai mare acţionar din cauza rezultatelor mai slabe decât ale competitorilor Hormel Foods Corp. şi Tyson Foods. Continental Grain, cu o participaţie de 6,8% la Smithfield, a cerut chiar numirea unei noi conduceri şi divizarea companiei în trei afaceri separate, întrucât avansul preţurilor la furaje face neprofitabilă divizia de creştere a porcinelor.

Suma toală pe care ar urma să o încaseze şefii Smithfield este bazată pe pachetele de acţiuni şi opţiunile de achiziţie de noi titluri ale primilor cinci directori ai companiei, arată calcule ale Bloomberg.

Directorul general, C. Larry Pope, deţine acţiuni evaluate la 25,4 milioane de dolari, la preţul de 34 de dolari pe titlu oferit de Smithfield, arată documente transmise bursei din SUA în mai.

Pope ar primi încă 11 milioane de dolari pentru opţiunile de achiziţie de acţiuni, conform celor mai recente date disponibile. Ceilalţi patru directori luaţi în calcul de Bloomberg vor primi, de asemenea, bani în schimbul opţiunilor de achiziţie de acţiuni.

Un reprezentant al Smithfield a refuzat să comenteze asupra sumelor care vor fi încasate.

Directorii de top ai Smithfield, printre cei mai bine plătiţi din industrie, vor rămâne şi după preluarea companiei de către investitorii chinezi.

Cei cinci directori vor încasa sume şi mai mari dacă trebuie să părăsească Smithfield în procesul de preluare sau în termen de doi ani de la schimbarea proprietarului. Într-o astfel de situaţie, aceştia vor primi 126,4 milioane de dolari.

Pope a avut anul trecut un pachet salarial de 16,5 milioane de dolari.

Ceilalţi patru şefi Smithfield analizaţi de Bloomberg sunt vicepreşedintele Joseph W. Luter IV, descendent al familiei care a fondat Smithfield, directorul financiar al companei, Robert Manly, directorul operaţional, George Richter, directorul finaciar, Joseph Sebring, şi preşedintele Smithfield, Joseph W Luter III.

Shuanghui şi Smithfield au anunţat, săptămâna aceasta, un acord care prevede preluarea companiei americane de către producătorul chinez de carne printr-o tranzacţie care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania, cu afaceri şi în România, la 7,1 miliarde de dolari.

Conform acordului încheiat de cele două companii şi aprobat în unanimitate de consiliile directoare ale companiilor, Shuanghui va prelua toate acţiunile Smithfield la un preţ cu circa 31% mai mare decât închiderea din şedinţa de marţi, anterioară anunţului.

Finalizarea tranzacţiei depinde de îndeplinirea unor condiţii, inclusiv obţinerea acordului acţionarilor Smithfield şi a avizelor din partea autorităţilor americane. Cele două companii se aşteaptă să finalizeze tranzacţia în a doua jumătate a anului.

Grupul american a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Pensiile speciale reprezintă prioritatea numărul unu. Acest capitol trebuie închis
Ciolacu: Pensiile speciale reprezintă prioritatea numărul unu. Acest capitol trebuie închis
Social-democraţii consideră că pensiile speciale reprezintă prioritatea unu, a declarat, luni, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, subliniind că împreună cu Ministerul Justiţiei trebuie......
Noul președinte al Cehiei anunță că va consolida relațiile dintre țara sa și Taiwan
Noul președinte al Cehiei anunță că va consolida relațiile dintre țara sa și Taiwan
Preşedintele ales al Cehiei, Petr Pavel, s-a angajat luni să întărească legăturile ţării sale cu Taiwanul, după ...
Platforma de investiții SeedBlink și firma de brokeraj Goldring au încheiat un parteneriat prin care oferă start-upurilor tech acces la comunitatea de investitori pe BVB
Platforma de investiții SeedBlink și firma de brokeraj Goldring au încheiat un parteneriat prin care oferă start-upurilor ...
SeedBlink, platforma de co-investiții în start-upuri europene de tehnologie, și Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri ...
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, Florentina Micu, după reținerea de către DNA a directorului general
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, Florentina Micu, după reținerea de către ...
Conducerea interimară a companiei Romarm va fi asigurată de directorul economic, până la clarificarea situaţiei de fapt, ...