Şeful Airbus speră că Boeing şi autorităţile din SUA vor rezolva curând criza 737 MAX

Directorul general al grupului aeronautic european Airbus, Tom Enders, şi-a exprimat speranţa că Boeing şi Autoritatea de Control a Aviaţiei Civile Americane (FAA) vor rezolva curând criza provocată de suspendarea tuturor zborurilor pe plan global cu avioane 737 MAX, după tragedia aviatică produsă luna trecută în Etiopia, transmite Reuters. 
Economica.net - mie, 10 apr. 2019, 17:24
Şeful Airbus speră că Boeing şi autorităţile din SUA vor rezolva curând criza 737 MAX

Tom Enders, care, după aproape şapte ani în funcţia de director general al Airbus a informat oficial Consiliul de Administraţie că nu va încerca să obţină un nou mandat, a declarat miercuri că cei doi producători de avioane luptă împreună pentru siguranţa zborurilor.

„Accidentele de tipul celui din Etiopia provoacă îngrijorări în rândul opiniei publice privind siguranţa, nu doar în cazul unui singur producător de aeronave, ci în cazul tuturor. Nu concurăm niciodată pe probleme de siguranţă. Învăţăm din asta, dar nu concurăm”, le-a spus miercuri Enders acţionarilor Airbus.

Succesorul său desemnat, Guillaume Faury, a afirmat, răspunzând la întrebarea unui acţionar, că 737 MAX are o arhitectură diferită de cea a modelului Airbus A320neo şi a adăugat: „Continuăm să analizăm cu mare seriozitate procedurile noastre de siguranţă”.

Faury a fost ales în Board-ul Airbus cu 99,99% din voturi, la Adunarea Generală a Acţionarilor, şi urmează în curând să fie numit oficial în funcţia de director general al grupului aeronautic european. Înainte de a prelua divizia de avioane comerciale, Faury a condus Airbus Helicopters. De asemenea, în perioada 1998-2008, a avut funcţii de conducere la Eurocopter, care, ulterior, a fost redenumită Airbus Helicopters.

De asemenea, Consiliul de Administraţie al Airbus a anunţat că îl va propune pe fostul şef al Deutsche Telekom, Rene Obermann, pentru funcţia de preşedinte, începând din 2020, finalizând astfel schimbările către ceea ce actualul preşedinte Denis Ranque a numit „o nouă generaţie de conducere”.

Obermann a fost director general al Deutsche Telekom în perioada 2006 – 2013. În prezent, conduce firma de private equity Warburg Pincus şi este perceput ca favoritul Guvernului de la Berlin pentru postul de preşedinte al Airbus.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...