Şeful alianţei Renault-Nissan caută un succesor – Reuters

Carlos Ghosn, şeful alianţei Renault-Nissan, recrutează un nou director adjunct, pentru a pregăti propria sa succesiune şi a pentru a face progrese cu integrarea celor doi producători auto, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mie, 07 iun. 2017, 09:48
Şeful alianţei Renault-Nissan caută un succesor - Reuters

Conform planului, actualele funcţii de director de competitivitate de la Renault şi de la Nissan, în prezent separate, vor fi deţinute de o singură persoană, care va fi al doilea cel mai mai important şef al alianţei, susţin sursele.

Carlos Ghosn, în vârstă de 63 de ani, vrea să angajeze anul acesta o persoană pentru noul post, pentru a accelera combinarea producţiei, cercetării, dezvoltării şi a altor activităţi cheie ale Renault şi Nissan.

‘El deja pregăteşte următoarea fază de dezvoltare a alianţei. procesul este în desfăşurare’, a explicat una din surse.

Purtătorul de cuvânt al Renault-Nissan nu a comentat informaţia.

Ghosn este directorul general al producătorului auto francez Renault iar contractul său expiră în 2018. În ultimii ani el a avut diverse nemulţumiri la adresa celui mai mare acţionar al Renault – statul francez – privind viitorul companiei şi a participaţiei de 44% deţinute la Nissan.

Printre candidaţii la noua poziţie din cadrul alianţei se află Jose Munoz, director de performanţă al Nissan, omologul său de la Renault – Stefan Mueller – şi Yasuhiro Yamauchi, director de competitivitate la producătorul auto nipon. Directorul de competitivitate al Renault, Thierry Bollore, este considerat un competitor cu şanse mici de reuşită, susţin sursele.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. Cu toate acestea, Nissan nu are în prezent drepturi de vot la Renault, în timp ce statul francez, care şi-a majorat participaţia deţinută la Renault de la 15% la 19,7%, a reuşit să-şi dubleze drepturile de vot la grupul auto Renault.

Într-un interviu recent, Carlos Ghosn declara că deocamdată este prea devreme să spună care sunt măsurile concrete pe care noul preşedinte francez, Emmanuel Macron, le va lua cu privire la participaţia statului la Renault şi în consecinţă este prea devreme pentru el să facă comentarii.

Cu toate acestea, analiştii de la Evercore ISI au apreciat că sub conducerea lui Macron, Franţa ar putea fi mai înclinată spre vânzarea unei părţi din acţiunile deţinute la Renault, astfel că rezultatul alegerilor prezidenţiale din Franţa are implicaţii pozitive pentru grupul auto.

Victoria lui Emmanuel Macron a dat o lovitură serioasă planurilor preşedintelui Frontului Naţional, Marine Le Pen, vizând renunţarea la moneda euro şi limitarea schimburilor comerciale internaţionale ale Franţei, măsuri care ar fi afectat strategia de globalizare a directorului Renault, companie care deţine de asemenea producătorul auto rus AvtoVAZ. Macron, fost ministru al Economiei, a sprijinit strategia lui Ghosn, chiar dacă a criticat remuneraţia acordată directorului Renault şi a ameninţat că va introduce legi care limitează remuneraţia directorilor de companii.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...