1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Şeful Alstom România: Uşile portpalier, singura soluţie să nu mai avem suicid sau crimă la metrou

Singura soluţie care ar elimina cazurile de suicid sau crimă de la metrou sunt uşile portpalier, spune Gabriel Stanciu, şeful Alstom România, companie care se ocupă de mentenanţa trenurilor pentru Metrorex. Aceste paravane cu uşi care se deschid automat au fost montate pe peroanele unor linii de metrou din Sofia, Londra sau Paris.

14 dec, 2017 | ECONOMICA.net

Lunar au loc sinucideri la metrou şi există o singură soluţie pentru a elimina aceste cazuri, spune şeful Alstom România, companie care se ocupă de mentenanţa trenurilor Metrorex.

„Există o soluţie tehnică ce ar necesita investiţii probabil pe toate liniile, de uşi portpalier, combinat sau nu cu automatizarea trenurlor. Sunt două avantaje: unu că nu mai există niciun fel de suicid sau crimă şi doi, se asigură o închidere a confortului termic între staţii şi tuneluri", a spus şeful Alstom România.

El a explicat că dacă se vor pune uşi portpalier, va fi mai cald atât în staţii, cât şi în trenuri.

Potrivit lui, astfel de uşi există la linii de metrou automatizate precum cele din Sofia, Londra, Paris.

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marți seară, în stația de metrou Dristor. Ea a căzut în fața unei garnituri de metrou, inițial suspectându-se că a fost vorba despre o sinucidere. Poliția Capitalei a anunțat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie.

Alstom asigură mentenanţa trenurilor pentru metroul bucureştean în baza unui contract va expira în decembrie 2019. Acest contract generează circa o treime din business-ul companiei în România. Alstom mai are în derulare cinci proiecte de reabilitare şi modernizare feroviară.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO