1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Finanţe şi bănci

Şeful ANAF: Consecinţele amânării transpunerii Directivei tutunului ar fi încasările mai mici la buget

Întârzierea implementării Directivei tutunului în legislaţia românească va duce la scăderea încasărilor la bugetul de stat, susţine preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoş Doroş.

07 sep, 2016 | Agerpres

'Consecinţele (amânării transpunerii Directivei tutunului - n. r.) ar fi încasări mai mici la buget. La începutul acestui an, am avut vârfuri de colectare, dar acum lucrurile se încordează', a afirmat miercuri Doroş, în cadrul unei dezbateri pe această temă care a avut loc la Parlament.

Potrivit acestuia, la nivelul ANAF există o anumită îngrijorare cu privire la adoptarea acestui pachet legislativ. Transpunerea directivei este deja în întârziere, termenul limită fiind 20 mai 2016.

În plus, Doroş a menţionat că ANAF are ca rol şi asigurarea sănătăţii publice şi, în acest context, întreprinde acţiuni susţinute pentru limitarea traficului ilegal cu ţigarete, care este în scădere.

'În cazul în care consumul de tutun dăunează grav sănătăţii, tutunul produs în capacităţi necontrolate este mult mai nociv decât cel produs în capacităţi controlate', a subliniat şeful ANAF.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO