1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Şeful ANAF: Vom primi în curând informații despre bunurile mobile și imobile ale persoanelor fizice

Când se va realiza o bază de date comună între ANAF și direcțiile finanțelor publice locale (unde se plătesc impozitele pe proprietate) pentru a verifica dacă veniturile declarate justifică achiziția proprietăților? Ar ajuta o astfel de bază de date combaterea evaziunii fiscale?

14 apr, 2013 | Capital

Anul trecut, Ministerul Finanțelor Publice a luat decizia încheierii protocoalelor necesare schimbului de date între administrațiile publice locale și ANAF, printr-un ordin comun al ministrului Finanțelor Publice și al Afacerilor Interne, scrie Capital.

Obiectul protocolului îl reprezintă cooperarea între instituţii publice, prin schimbul de informaţii, în scopul creşterii nivelului de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul general consolidat al statului. Nu putem neglija componenta de prevenire și combatere a evaziunii fiscale, precum și facilitarea accesului persoanelor fizice și juridice la informații deținute de instituțiile publice semnatare ale acestui protocol. Acest proiect este în curs, durata de implementare fiind strâns legată de semnarea protocoalelor de către unitățile administrativ-teritoriale și de transmiterea datelor către administrația fiscală. Citeşte mai mult pe Capital

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO