Şeful Carrefour s-a decis ce face cu magazinele din Europa. Vezi ţările vizate pentru exit

Georges Plassat, noul CEO al retailerului francez Carrefour, a anunţat după publicarea rezultatelor financiare aferente primei jumătăţi a anului, ce va face cu operaţiunile din unele state europene. Nimic despre schimbarea strategiei în România.
Alina Stanciu - joi, 30 aug. 2012, 09:56
Şeful Carrefour s-a decis ce face cu magazinele din Europa. Vezi ţările vizate pentru exit

CEO-ul Carrefour,  Georges Plassat susţine că retailerul trebuie să apere pieţele mature în care operează şi a adăugat că Brazilia şi China sunt pieţe cheie pentru grup, potrivit Reuters. 

Sunt însă ţări unde grupul îşi va schimba strategia, cu scopul de a-şi reduce din pierderi. Este vorba despre Polonia, Turcia şi Indonezia, unde Carrefour îşi va „ajusta poziţia”, după cum a declarat Plassat în cadrul unei conferinţe în care grupul şi-a anunţat planurile, după publicarea rezultatelor financiare aferente primei jumătăţi a acestui an. „Păstrăm ţările mature pe care le vom apăra. De asemenea, China şi Brazilia sunt ţări importante pentru noi. În anumite ţări, precum Polonia, ne-am putea ajusta poziţia. În Indonezia şi Turcia  vom analiza în continuare ce să facem”, a declarat CEO-ul Carrefour, citat de Reuters.

De asemenea, Pierre-Jean Sivignon, CFO-ul coampaniei a afirmat că pieţele din Europa de Sud reprezintă încă o problemă pentru grup. „Pieţele emergente continuă să crească, dar sudul Europei rămâne o zonă dificilă, în special Spania”, a declarat Sivignon citat de Financial Times.  Plassat a afirmat însă că grupul Carrefour va rămâne în Spania.

Şeful celui mai mare al doilea retailer din lume a refuzat însă să comenteze pe marginea unei posibile listări a companiei pe bursa din  Brazilia. De asemenea, Plassat  susţine că nu iau în considerare o majorare de capital.

Scopul final a lui Plassat este de a reduce costurile, mai ales a celor aferente datoriilor pe care grupul le are, şi de a îmbunătăţi situaţia lichidităţilor. Şeful Carrefour a mai declarat citat de Marketwatch că retailerul va lucra pentru a îmbunătăţi calitatea produselor comercializate, mai ales în zona produselor proaspete, şi pentru a redefini range-ul de produse nealimentare din magazine.

Plassat susţine că gigantul francez nu are însă probleme cu preţurile mari din magazine. „În Franţa, suntem bine poziţionaţi din punct de vedere al preţurilor şi nu trebuie să fim cei mai ieftini. Avem o problemă de imagine şi nu o problemă de preţuri”, a mai declarat Plassat citat de Reuters. 

Renunţă la 600 de angajaţi

Şeful Carrefour a mai anunţat, citat de AP, că va trebui să concedieze între 500 şi 600 de salariaţi, în vrece ce personalul care va continua să lucreze în compania se va confrunta cu o reducere a veniturilor. Plassat rea să reducă în principal costurile cu bonusurile acordate angajaţilor din întreaga lume. 

Potrivit rezultatelor financiare din prima jumătate a acestui an, Carrefour a înregistrat pierderi nete de 31 milioane de euro, semnificativ mai puţin decât pierderile de 249 milioane euro înregistrate în prima jumătate a anului trecut. Vânzările companiei au crescut cu 0,9% până la 38,82 miliarde de euro, iar datoria netă a grupului a scăzut cu un miliard de euro până la 9,6 miliarde euro. Mai multe detalii găsiţi aici.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...