Şeful CCIR: România trebuie să reintre pe pieţele din America de Sud

Prezenţa economică a României pe pieţele din America de Sud trebuie revitalizată, pieţe pe care, nu demult, le consideram tradiţionale, consideră preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.
AGERPRES - mie, 06 mart. 2024, 10:10
Şeful CCIR: România trebuie să reintre pe pieţele din America de Sud

„România are mare nevoie să reintre pe pieţele din America de Sud, pieţe pe care, nu demult, le consideram tradiţionale. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, nu sunt suficiente numai forumurile de afaceri organizate de către CCIR. Implicarea statului român trebuie să fie una asumată, printr-o diplomaţie economică puternică, lucru care, din nefericire, nu se întâmplă în acest moment. Apreciem, astfel, în mod deosebit, interesul pe care Guvernul Republicii Ecuador îl manifestă pentru Forumul de Afaceri de azi, care, prin prezenţa ministrului adjunct al energiei, ministrului adjunct al construcţiilor şi transporturilor şi ministrului adjunct al dezvoltării locuinţelor, dă un semnal puternic către întregul mediu de afaceri ecuadorian vizavi de oportunităţile de afaceri pe care le pot avea cu partea română. Acţiunile Camerei Naţionale în favoarea revitalizării prezenţei economice a României pe pieţele din America de Sud sunt evidente, aşteptăm însă şi un răspuns pe măsură şi din partea autorităţilor din ţara noastră”, a declarat Daraban, în cadrul Forumului de Afaceri România – Ecuador, potrivit unui comunicat de presă al CCIR, scrie Agerpres.

Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat, pe 4 martie, în Quito, Forumul de Afaceri România – Ecuador. Din delegaţia ţării noastre au mai făcut parte secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, şi reprezentanţii a 13 companii româneşti care activează în diferite domenii de activitate.

Forumul de Afaceri România – Ecuador a fost precedat de întâlnirea preşedintelui CCIR, Mihai Daraban, cu preşedintele Camerei de Comerţ Quito, Monica Heller, ocazie cu care s-a stabilit semnarea unui Memorandum de Înţelegere între cele două organizaţii, în scopul revitalizării relaţiilor economice bilaterale.

Evenimentul a fost urmat de o sesiune de întâlniri Business2Business (B2B) şi Business2Government (B2G), la care, alături de reprezentanţii companiilor din România, au fost prezenţi şi reprezentanţii a 25 de companii ecuadoriene din diferite sectoare economice, precum: construcţii, dezvoltare imobiliară, energie, soluţii pentru energie verde, transporturi şi infrastructură feroviară, reciclare şi gestionarea deşeurilor, turism şi servicii medicale.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a crescut tarifele de import pentru mai multe bunuri de larg consum produse în țările considerate ostile
Rusia a majorat tarifele la import pentru o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, dulciuri, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile impuse Moscovei,......
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Primul focar de pesta micilor rumegătoare din România, depistat la o fermă de oi din județul Tulcea
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat prezenţa virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) ...
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O firmă din Iași a descoperit aplicația prin care se pot reduce pierderile de apă din rețea
O companie românească de utilități folosește analiză complexă de date pentru reducerea pierderilor de apă. ApaVital ...
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru județe
ANM: Cod galben de ploi și vijelii în aproape jumătate din țară până duminică dimineața. Cod portocaliu pentru patru ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, două atenţionări Cod portocaliu şi Cod galben de ...