Șeful Dacia: Unii clienți care au precomandat Spring ar putea primi mașina anul viitor

Șeful mărcii Dacia în România, Mihai Bordeanu, a declarat că discuțiile legate de alocarea unei cote de 700, 900 sau 1.000 de unități Spring pieței din România sunt pure speculații.
Robert Stan - vin, 26 mart. 2021, 13:26
Șeful Dacia: Unii clienți care au precomandat Spring ar putea primi mașina anul viitor

În cadrul unei mese rotunde cu un grup restrâns de jurnaliști români, Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania, a explicat că lista de așteptare pentru Dacia Spring crescuse până ieri, la mai puțin de o săptămână de la lansarea precomenzilor online, până la circa 6.000 de clienți.

„Pentru mine, Spring e un soi de Red Bull. Trebuie să fie o chestie extrem de simplă. Simplu de configurat și comandat. Iar planul nostru strategic pentru România funcționează foarte bine”, a declarat Mihai Bordeanu.

Totodată, la nivel european – acolo unde, într-un prim val, au fost deschise precomenzi în România, Franța, Spania, Germania și Italia – se înregistraseră cu două zile în urmă, pe când la noi se atingea valoarea de 4.000 de unități, circa 7.000 de solicitări. Prin urmare, conform oficialului, mai bine de jumătate dintre actualele precomenzi pentru Dacia Spring vin din România.

Din nefericire, dacă interesul pentru prima mașină electrică a mărcii Dacia este foarte mare în zona persoanelor fizice, companiile de car-sharing au întârziat să facă o comandă. În ciuda faptului că aceste companii puteau primi vehiculele comandate mai devreme decât restul clienților, în primăvară în loc de toamnă, în acest moment nu există comenzi ferme.

„De la companiile de car-sharing din România nu avem în acest moment comenzi. Avem discuții cu unele firme, dar nu există comenzi semnate în sensul propriu al cuvântului. Nu uitați că vorbim despre un domeniu lovit destul de dur de criza generată de pandemie peste tot în lume. La un moment dat evident că discuțiile se vor finaliza și vom avea contracte și în zona de car-sharing”, a explicat șeful Dacia.

Zvonurile privind alocarea uni cote Dacia Spring, dezmințite

Directorul Dacia a lămurit și zvonurile cu privire la cota de mașini Spring alocate României. „Suntem într-un context foarte volatil. Dacă mă întrebați în 2019 puteam să vă spun exact câte mașini putem livra. Acum nu mai putem planifica așa. Lucrăm zilnic cu echipele centrale din Paris, cu logistica pentru a găsi scenariul optim. Dar nu e știință exactă. Cifrele se schimbă permanent. De aceea nu pot răspunde foarte exact acum. Ce pot spune este că vom face în așa fel încât să satisfacem cât mai mulți clienți. Viața nu se termină pe 31 decembrie 2021. Vom livra și după. Ne bucură că există interes. E un fel de Springmania”, a declarat Mihai Bordeanu.

Pentru că această informație a lipsit din comunicarea Dacia către potențialii clienți, fapt ce a dus tocmai la zvonurile privind alocarea unei cote de doar 700, 900 sau 1.000 de mașini pentru România, am insistat pentru detalii cât mai exacte.

„Nu există o cifră clară a livrărilor pe care le poate fabrica (n.n. – din China). Suntem în plină volatilitate și ambiguitate. Orice vă spun azi poate să nu mai fie valabil peste câteva zile. Va trebui să ne recalibrăm permanent cu scenarii care se schimbă, evoluează. Nicio variantă care se vehiculează pe piață cu privire la cota de mașini Spring alocată României nu e falsă sau adevărată. Sunt pure speculații. Mama Omida ne poate da o cifră la fel de bună. Pot confirma cu certitudine că niciuna dintre valorile enunțate – 700, 900, 1000 – nu e cea reală. Spun asta tocmai pentru că lucrăm pe ele. E o situație în dinamică. Dar, da, există posibilitatea ca unii clienți care au lansat precomenzi să nu primească mașina până la 31 decembrie 2021. Dar o vor primi ulterior” a clarificat oficialul Dacia.

În plus, pentru că o astfel de amânare a livrărilor poate crea probleme celor care au decis să achiziționeze mașina prin programul Rabla Plus, Mihai Bordeanu a explicat că „deocamdată nu știm 100% ce înseamnă Rabla Plus în 2021. Programul e în dezbatere publică. Dacă ne luăm după cel de anul trecut, există un timp de livrare a mașinii din momentul în care se semnează nota de înscriere în program. El e de 120 de zile pentru Rabla Clasic și de 180 de zile pentru Rabla Plus. Nu cred că se va opri Rabla Plus în 2021. Programul va exista și în 2022. E o părere personală, nu o promisiune a autorităților. Vom vedea împreună dacă oamenii sunt dispuși să aștepte pentru un asemenea model”.

Citește și:

– 4.000 de români au rezervat Dacia Spring în doar două zile, după ce au plătit 100 de euro
– Prețurile primului model electric al mărcii Dacia pentru România

Te-ar mai putea interesa și
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele 24 de ore
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele ...
Un număr de 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 52.000 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare......
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
După ce a stat cu porţile închise timp de 556 de zile din cauza pandemiei de coronavirus, Orchestra Filarmonică din New ...
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor fi convocate, cel mai probabil ...
Ryanair și Wizz Air se bat în bilete ieftine pe rutele de la București. Prețurile sunt sub 50 de lei
Ryanair și Wizz Air se bat în bilete ieftine pe rutele de la București. Prețurile sunt sub 50 de lei
Urmează o perioadă cu noi restricții și creștere a numărului de noi cazuri de COVID-19, iar companiile aeriene low-cost ...