Şeful Daimler: Condiţiile colaborării cu noul acţionar trebuie aprobate de partenerul nostru din China, BAIC

Şeful Daimler, Dieter Zetsche, a salutat apariţia noului acţionar Li Shufu, preşedintele grupului chinez Geely, şi a declarat că orice alianţă industrială va depinde de acordul actualului partener din China, BAIC, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 07 mart. 2018, 07:34
Şeful Daimler: Condiţiile colaborării cu noul acţionar trebuie aprobate de partenerul nostru din China, BAIC

”Am dori să avem acordul partenerului nostru chinez”, a afirmat Zetsche, referindu-se la BAIC, compania cu care Daimler operează fabrica Beijing Benz.

”Vom examina fiecare propunere pentru a vedea modul în care corespunde cu dorinţele partenerului nostru”, a explicat şeful Daimler.

Acesta a adăugat că a avut o discuţie interesantă cu un antreprenor care are un succes deosebit, Li Shufu, care a apreciat pozitiv conducerea Daimler şi nu a cerut un loc în Consiliul de Supervizare al companiei germane.

Discuţiile au vizat trei domenii: relaţia cu Volvo, posibila cooperare în China şi acţionariatul, a precizat Zetsche.

În plus, el a apreciat că decizia preşedintelui Geely ar putea impulsiona BAIC să-şi reînnoiască eforturile de a prelua o participaţie în Daimler, deşi aceasta este o ipoteză ”speculativă” din partea sa.

În trecut, BAIC anunţase că vrea să preia acţiuni Daimler.

Declaraţia vine după ce, în ultimele săptămâni, miliardarul Li Shufu, preşedintele grupului auto chinez Geely, a achiziţionat discret o participaţie de 9,7% la Daimler.

Geely a anunţat că vrea o alianţă cu Daimler, care dezvoltă vehicule electrice şi autonome, pentru a răspunde provocărilor venite de la noile rivale, cum ar fi Tesla şi Uber.

Recent, ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, şi-a exprimat îngrijorarea ca un competitor al Daimler să obţină un loc în Consiliul de Administraţie al companiei, unde sunt discutate subiecte de interes strategic.

De asemenea, pentru a-şi proteja industria, Germania ar putea adopta noi modificări asupra regulilor cu privire la investiţiile străine în companiile germane, potrivit Ministerului Economiei.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru cariera militară ar trebui să se facă mai multă publicitate pozitivă......
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC ...
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...