Şeful Daimler: E nevoie de o dezbatere deschisă despre efectele „electrificării” asupra locurilor de muncă

Dacă Uniunea Europeană vrea să promoveze trecerea la maşini cu emisii zero, atunci Daimler AG este pregătit, dar este necesar să existe o dezbatere deschisă privind impactul electrificării asupra locurilor de muncă din sectorul auto, a afirmat marţi directorul general Ola Källenius, transmite Reuters.
AGERPRES - mie, 12 mai 2021, 09:12
Şeful Daimler: E nevoie de o dezbatere deschisă despre efectele

„Este o ambiţie la care răspundem şi noi da”, a declarat şeful grupului german la o conferinţă pe teme auto organizată de Financial Times. Acesta a avertizat: „va trebui să avem o conversaţie onestă despre locurile de muncă”.

„Toate lumea ştie că sunt necesare mai multe ore de muncă pentru a asambla şi a construi motoare pe combustie, comparativ cu motoarele alimentate pe baterii”, a explicat Källenius.

Noul obiectiv al UE anunţat luna trecută este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 1990. Ţinta precedentă fusese de 40% iar producătorii auto şi-au făcut planuri în funcţie de aceste cifre, scrie Agerpres.

Industria auto se aşteaptă ca trecerea la maşini electrice să ducă la pierderea locurilor de muncă asociate cu electrificarea, în special la fabricile unde se produc motoare pe combustie.

Trecerea de la motoarele cu combustie internă la maşinile electrice alimentate cu baterii va reduce numărului locurilor de muncă din sectorul auto cheie al Germaniei cu o treime, a avertizat recent Institutul de cercetare economică Ifo.

Conform estimărilor Ifo, aproximativ 613.000 angajaţi germani lucrează în prezent în sectorul maşinilor alimentate cu benzină şi motorină. „Între 29% şi 36% din această forţă de muncă ar putea fi disponibilizată”, arată rezultatele unui studiu Ifo comandat de Asociaţia industriei auto (VDA).

Chiar dacă aproximativ 86.000 de persoane din cele angajate acum în industria auto se pensionează până în 2025, pe fondul trecerii la mobilitate electrică vor fi pierdute numeroase locuri de muncă, avertizează Ifo.

Källenius a declarat că impactul electrificării asupra locurilor de muncă trebuie gestionat „într-un mod responsabil din punct de vedere social”. El a adăugat că grupul auto „este într-un dialog extrem de constructiv” cu sindicatul şi vor fi create mai multe slujbe în zone ca inginerie şi software.

„Dar efectul asupra locurilor de muncă unde se produc motoare pe combustie nu este ceva ce nu ar trebui să recunoaştem că există”, a afirmat şeful Daimler. Acesta a adăugat: „Efectul există”.

Anul trecut, Guvernul de la Berlin a extins până în 2025 subvenţiile acordate la achiziţionarea de maşini electrice, ca parte a măsurilor menite să ducă la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...