1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

News

Şeful Daimler este deschis la noi moduri de creştere a afacerii

Şeful Daimler, Dieter Zetsche, a dat asigurări că este deschis la noi moduri de creştere a afacerii şi a discutat în trecut cu Volkswagen, BMW şi Fiat posibilitatea dezvoltării în comun a unei platforme pentru maşini mici, transmite Reuters.

07 feb, 2014 | Agerpres

'Când planificam actuala generaţie de vehicule cu tracţiune pe faţă, am avut discuţii cu Volkswagen, BMW şi Fiat pentru a vedea dacă ar fi util să facem ceva împreună', a afirmat Dieter Zetsche.

În cele din urmă, Daimler a renunţat la ideea de a colabora cu firmele rivale, deoarece beneficiile ar fi doar marginale, a explicat şeful companiei germane.

Întrebat dacă preferă să menţină în mare parte nemodificată actuala strategie în loc să adopte măsuri radicale în timpul mandatului său, Zetsche a răspuns că este deschis la noi moduri de creştere a afacerii.

'Dacă doar ne vom continua munca şi nu vom dezvolta mai multe elemente pentru a progresa, cu siguranţă am da înapoi', a spus Zetsche, al cărui mandat expiră în 2016.

Profitul Daimler AG, al treilea mare producător mondial de automobile de lux, a crescut în trimestrul patru din 2013 cu 45%, datorită cererii pentru noile modele Mercedes-Benz CLA şi S-Class.

În perioada octombrie - decembrie 2013, profitul înainte de dobânzi şi taxe a urcat la 2,53 miliarde de euro (3,42 miliarde de dolari), de la 1,74 miliarde de euro în perioada similară din 2012. Analiştii se aşteptau la un câştig de 2,37 miliarde de euro.

Veniturile Daimler AG s-au majorat în trimestrul patru din 2013 cu 7,6%, la 32,1 miliarde de euro.

În acest an, compania germană se aşteaptă la o creştere semnificativă a profitului din operaţiuni continue, de la 7,92 miliarde de euro, înregistrat în 2013, datorită cererii pentru noile modele Mercedes - Benz.

Daimler a demarat un program de reducere a cheltuielilor cu două miliarde de euro la divizia auto, care ar urma să se finalizeze în decembrie 2014. Programul vizează eficientizarea producţiei, reducerea costului materialelor şi o utilizare mai flexibilă a fondurilor.

Anul trecut, vânzările Mercedes-Benz au crescut cu 10,7% până la o cifră record de 1,46 milioane de vehicule, recuperând decalajul care îl separă de rivalul Audi, al doilea mare producător mondial de automobile de lux.

În iulie, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes - Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO