Şeful de la Drumuri: Constructorii de pe Centură şi DN5 nu mai au scuze sau motive să întârzie proiectele

Cătălin Homor, directorul general al CNADNR, le-a transmis ultimatumuri constructorilor de pe Centură şi DN5, după vizita efectuată joi pe şantierele aferente Podului peste Dunăre de la Giurgiu, DN 5 şi Centura Bucureşti.
Economica.net - vin, 27 mai 2016, 12:41
Şeful de la Drumuri: Constructorii de pe Centură şi DN5 nu mai au scuze sau motive să întârzie proiectele

„Stadiul fizic al lucrărilor la centura rutieră a municipiului Bucureşti, între autostrada A1 – drumul naţional DN 7este de 47%. O problemă în derularea acestui contract a fost exproprierea suprafeţei de teren suplimentară culoarului iniţial. În acest moment am rezolvat această problemă. În aceste condiţii, consider că Antreprenorul nu mai are scuze sau motive să întârzie proiectul. Problemele generate de relocarea utilităţilor consider că pot fi rezolvate prin dialog direct, permanent şi persuasiv.

Şi pe DN 5 şi pe Centura Bucureştiului am întâlnit acelaşi tip de problemă, un fel de scuză din partea Antreprenorilor pentru întârzierile majore determinate de necesitatea relocării utilităţilor. Nu este corect şi nu accept, Compania nu mai acceptă aşa ceva, pentru că în momentul în care au câştigat o licitaţie, toţi Antreprenorii şi-au asumat toate etapele proiectului contractat.

Şi celor de pe Centură şi celor de pe DN5 le-am dat termen 2 săptămâni să-şi pună la punct proiectele, soluţiile şi graficele de execuţie. Ori de câte ori este necesar, aştept Antreprenorii să vină la Companie  să colaborăm, astfel încât să nu mai ajungem în situaţii critice. Nu vreau să mai ajungem să aşteptăm o soluţie luni de zile fără să avem o reacţie imediată, atât a noastră ca şi Beneficiar, cât şi a Antreprenorului şi a Consultantului. Subliniez că şi din partea noastră vreau o mai mare implicare, o monitorizare permanentă, activă, mai ales din partea celor implicaţi direct în derularea contractului.

Aceste proiecte, de o importanţă majoră pentru traficul generat de Capitală, au avut o evoluţie lentă, total nemulţumitoare pentru participanţii la trafic. După cum am spus, dacă în 2 săptămâni nu se înregistrează o evoluţie vizibilă şi o implicare pertinentă a Antreprenorilor, vom începe emiterea notificărilor de revendicare privind progresul înregistrat în execuţia lucrărilor.

Am fost şi pe şantierul podului de la Giurgiu. Aici progresul fizic este de 84%, dar s-ar fi putut şi mai bine. Deşi a fost depăşit primul termen de finalizare stabilit prin contract (martie 2016), am acceptat o extensie de timp până în noiembrie 2016. În aceste condiţii, Antreprenorul şi-a luat angajamentul ca până la finalul lunii iunie să finalizeze lucrările la calea de rulare a podului, urmând apoi să fie executate diverse lucrări desablare și vopsire a tablierului metalic. Tocmai de aceea tind să cred că, acolo unde există dorinţă de muncă şi mai ales dorinţa de respectare a angajamentelor luate,  pot fi finalizate toate proiectele începute şi tergiversate”, a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR SA.

Contractul de reabilitare a podului peste Dunăre, Giurgiu – Ruse, pe drumul naţional DN5, km 64+884, a fost atribuit în luna octombrie 2014 Asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering. Valoarea contractului este de 46,16 milioane de lei din care: 39,23 milioane FEDR (85%) și 6,92 milioane Guvernul Romaniei (15%). În luna noiembrie 2014 a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor.

Contractul „Modernizare DN5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni, sector km 7+573 – 19+220 – relicitare” a fost atribuit în luna noiembrie 2014 Asocierii Eurocogen Filiala Aninoasa SRL-Aleandri S.P.A.-Beozzo Costruzioni SRL-Smart Building Project SRL (fosta SHELTER CONSTRUCT SRL). Valoarea contractului este de 76,13 milioane de lei fără TVA din care 64,71 milioane de lei -Fondul de Coeziune (85%) şi 11,42 milioane de lei – Guvernul României (15%). Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna aprilie 2015.

Contractul de proiectare şi execuţie Modernizarea centurii rutiere a municipiului Bucureşti între A1 – DN7 şi DN2 – A2, Lot 1: Sector A1 (km 55+465) – DN 7 (km 64+160) a fost atribuit Asocierii S.C. Delta A.C.M. 93 S.R.L. & Azvirt LLC & S.C. Maxidesign S.R.L.. Valoarea contractului este de 106,61 milioane de lei fără TVA. Stadiul fizic este de 47 %.

Citeşte şi Şeful de la Drumuri le dă ultimatum italienilor care construiesc lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...