1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Şeful Deutsche Telekom spune că fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint nu ar fi creat valoare

Grupul german Deutsche Telekom a pus capăt discuţiilor privind o eventuală fuziune a operaţiunilor sale din SUA, T-Mobile US, şi Sprint Corp pentru că această tranzacţie nu ar fi creat valoare adăugată pentru acţionari, a declarat directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hoettges, informează Reuters.

07 noi, 2017 | Agerpres

Tim Hoettges a dezvăluit angajaţilor de la Deutsche Telekom că a zburat 50.000 de kilometri în şapte zile în încercarea de a ajunge la un acord, întâlnindu-se cu Masayoshi Son, preşedintele concernului japonez Softbank Corp, care deţine Sprint, la locuinţa sa privată din Tokyo, însă la final cele două părţi nu au ajuns la un acord.

'În cele din urmă, totul este despre crearea de valoare pentru acţionari. Impresia noastră este că această tranzacţie nu ar fi funcţionat', a scris Tim Hoettges într-o postare publicată pe blogul intern al Deutsche Telekom.

Fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint ar fi dat naştere unei companii de telefonie mobilă cu aproape 130 de milioane de abonaţi, ceea ce ar fi plasat-o pe locul al treilea în SUA după AT&T şi Verizon.

În prezent, T-Mobile are 70,7 milioane de abonaţi în SUA şi, deşi în fiecare din ultimele 18 trimestre a adăugat peste un milion de abonaţi, va avea nevoie de o perioadă mare de timp pentru a recupera decalajul care o separă de AT&T şi Verizon. În ultimii şase ani, T-Mobile a investit peste 40 de miliarde de dolari pentru a-şi extinde operaţiunile, dar cu toate acestea analiştii sunt de părere că fără portofoliul de frecvenţe al Sprint, T-Mobile va fi nevoit să facă noi cheltuieli în condiţiile în care operatorii telecom din SUA se pregătesc pentru lansarea serviciilor 5G.

Tim Hoettges a precizat că subiectele privind controlul operaţiunilor de zi cu zi şi proprietatea entităţii realizată în urma fuziunii, valoarea, finanţarea operaţiunii şi aspectele care ţin de reglementare au fost abordate în urma discuţiilor privind o eventuală fuziune între T-Mobile şi Sprint.

'Pe baza acestor patru puncte am decis să nu procedăm la o fuziune. Nu a fost o decizie uşoară pentru noi...Dar pe de altă parte am spus mereu că nu vrem să facem o tranzacţie proastă', a spus Hoettges.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO