Şeful Enel România va conduce PPC, cea mai mare companie de electricitate din Grecia

Inginerul Georgios Stassis, în prezent directorul general al Enel Romania, a fost propus pentru a prelua conducerea Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie de electricitate din Grecia, a anunţat luni agenţia naţională elenă de presă, citată de Reuters, potrivit Agerpres. 
Economica.net - mar, 30 iul. 2019, 13:39
Şeful Enel România va conduce PPC, cea mai mare companie de electricitate din Grecia

Stassis a fost nominalizat de Ministerul Energiei pentru a-i succeda fostului director general al PPC, Manolis Panagiotakis, care a demisionat la câteva zile după schimbarea Guvernului de la Atena, luna aceasta.

Ministrul elen al Energiei, Kostis Hatzidakis, a afirmat că nominalizarea lui Georgios Stassis va fi discutată la viitoare întâlnire a acţionarilor PPC.

Noul director va implementa planul noului Guvern de a efectua o revizuire generală a companiei, care înregistrează pierderi şi are facturi neplătite de peste 2,4 miliarde de euro de la consumatorii care nu au mai putut plăti în timpul crizei datoriilor cu care s-a confruntat ţara.

Planul include vânzarea de acţiuni la reţeaua de distribuţie de joasă tensiune şi o schemă de plecări voluntare.

De asemenea, Grecia vrea să renegocieze acordul cu creditorii internaţionali privind cota de piaţa la care trebuie să renunţe PPC pentru a ajuta la deschiderea sectorului.

Conform acordului, PPC trebuie să-şi reducă cota de piaţa de retail la 50% până la finalul anului, de la 70% în prezent.

„Suntem foarte bucuroşi de nominalizarea lui Georgios Stassis, întrucât aceasta reprezintă o oportunitate profesională deosebită, pentru care îi urăm mult succes. Georgios a devenit Country Manager al Enel în România în luna februarie a anului 2016, după ce a condus cu mult succes dezvoltarea Enel Green Power în Grecia. În mandatul sau, companiile de furnizare ale Enel în România au obţinut rezultate semnificative, devenind cei mai mari furnizori de electricitate pe piaţa concurenţială, în timp ce operatorii noştri de distribuţie au menţinut un nivel înalt al investiţiilor, au instalat peste 500.000 de contoare inteligente, cel mai mare număr instalat de vreun operator de distribuţie, şi şi-au consolidat poziţia în topul companiilor de distribuţie, ca lideri ai calităţii serviciilor. De asemenea, a fost lansată compania Enel X România şi planul său de investiţii în domeniul mobilităţii electrice, iar Enel Green Power România şi-a îmbunătăţit performanţa operaţională, livrând energie care acoperă circa 2% din consumul final de electricitate din România”, afirmă reprezentanţii Enel România într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestora, Stassis va rămâne în funcţie până la jumătatea lunii septembrie, pentru a asigura transferul activităţilor către viitorul country manager.

„În aşteptarea confirmării numirii domnului Stassis, el va rămâne în funcţie până la jumătatea lunii septembrie pentru a asigura transferul responsabilităţilor către viitorul Country Manager, al cărui nume va fi anunţat în curând”, se menţionează în comunicat.

Enel, controlată de statul italian, deţine o participaţie majoritară în compania spaniolă de utilităţi Endesa şi investeşte în energia verde şi reţele, pentru a compensa criza din domeniul energiei convenţionale.

În România, Enel deţine 78% la E-Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% la E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România. Aceste companii gestionează o reţea de 128.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 15 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%) şi vând aproximativ 10 TWh/an unui număr de circa trei milioane clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...