1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Şeful Fed Dallas: "Porcii sălbatici" de pe pieţele financiare să nu încerce să forţeze mâna Fed

"Porcii sălbatici" de pe pieţele financiare ar trebui să nu încerce să determine Rezerva Federală a SUA (Fed) să renunţe la planul de reducere a achiziţiilor de obligaţiuni, destinate susţinerii economiei, a avertizat Richard Fisher, şef al Fed Dallas, una dintre băncile regionale care compun Fed.

25 iun, 2013 | Mediafax

Randamentul titlurilor pe zece ani ale Trezoreriei SUA a urcat luni la 2,66%, cel mai ridicat nivel începând din august 2011, faţă de 2,1% în urmă cu o săptămână.

Fed a anticipat o reacţie puternică la anunţul, de săptămâna trecută, că ia în calcul încheierea graduală a programului de achiziţie de obligaţiuni, în prezent în valoare de 85 de miliarde de dolari lunar, a spus Fisher, într-un interviu pentru Financial Times.

Pieţele financiare nu ar trebui să creadă că banca centrală va susţine economia la nesfârşit sau că ar putea fi forţată să cumpere titluri de Trezorerie în acelaşi ritm, alimentând în acest fel bule speculative.

Şeful Fed Dallas a comparat reacţia pieţelor la anunţul Fed de săptămâna trecută cu atacul speculativ condus de investitorul George Soros în 1992 împotriva Băncii Angliei.

"Pieţele tind să testeze lucrurile. Nu am uitat ce s-a întâmplat Băncii Angliei în Miercurea Neagră. Nu cred că poate cineva câştiga în faţa Fed ... Dar cred că fondurile foarte mari se organizează oarecum ca porcii sălbatici. Dacă detectează vulnerabilitate sau un miros urât, or să atace", a spus Fisher.

Separat, preşedintele Fed Minneapolis, Narayana Kocherlakota, a declarat luni că nu este preocupat în mod special de reacţia pe termen scurt a pieţelor financiare la decizia Fed. Oficialul a afirmat, însă, că va fi îngrijorat dacă aceasta va continua.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO