1EUR = 4.8397 RON

News

Şeful Fiat lasă să se înţeleagă că nu va participa la Salonul Auto de la Frankfurt

Marchionne trebuie să se ocupe de alte afaceri, a precizat un purtător de cuvânt al Fiat, citat de Wall Street Journal.

09 sep, 2013 | ECONOMICA.net

Prima zi a Salonului Auto de la Frankfurt este rezervată prezentării către presă a noilor modele şi concepte aduse de producătorii auto, evenimente la care de cele mai multe ori participă directorii executivi ai companiilor.

Salonul Auto de la Frankfurt este unul dintre cele mai importante evenimente pentru industria auto, absenţa lui Marchionne fiind cu atât mai surprinzătoare din acest motiv.

Marchionne găzduieşte de obicei conferinţe detaliate şi complete pentru presa internaţională şi cea italiană la astfel de evenimente.

Fiat va avea însă o prezenţă liniştită la Frankfurt în acest an, mărcile grupului neavând în program prezentarea vreunoi model sau concept nou, ci numai a îmbunătăţirilor aduse modelelor existente.

Grupul italian a amânat lansarea unor modele noi în Europa, pe fondul vânzărilor în scădere abruptă pe continent, ajunse la minimul ultimlor 20 de ani.

Analiştii au criticat strategia Fiat, considerând că grupul ar putea fi depăşit tactic, după revenirea economiei, de concurenţii care continuă să investească şi să prezinte maşini noi pe piaţa europeană chiar dacă temporar înregistrează pierderi.

Fiat controlează şi producătorul auto american Chrysler, preluat în timpul crizei. Marchionne este de asemenea CEO la Chrysler şi preşedinte la CNH Industrial (fosta Fiat Industrial), care va fi listată la New York în luna septembrie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO