1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

After Business

Şeful FIFA nu vrea un campionat al naţiunilor ex-sovietice

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, s-a declarat, duminică, împotriva proiectului de înfiinţare a unui campionat de fotbal care să regrupeze cele mai bune echipe din ţările ce au făcut parte din Uniunea Sovietică, informează AFP.

20 ian, 2013 | Mediafax

"Înfiinţarea unui astfel de campionat este împotiva principiilor FIFA. Forul nostru nu-şi va da niciodată acordul pentru un astfel de proiect. Conducătorii fotbalului rus trebuie să uite această idee", a declarat Blatter.

La începutul lunii, şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Ivanov, a declarat pentru agenţia Interfax că "un campionat în care cele mai bune patru sau cinci echipe din CEI şi-ar disputa titlul ar fi mai spectaculos şi mai interesant". "Ştiu că ucrainenii vor să joace într-un campionat mai puternic", a mai spus Ivanov.

În noiembrie, preşedintele Ligii Ruse de Fotbal, Serghei Priadkin, declara că forul analizează posibilitatea înfiinţării unui nou campionat, ce ar regrupa echipe din alte state ale fostei Uniuni Sovietice.

Din CEI fac parte ţări din fosta URSS, mai puţin trei state baltice şi Georgia.

Proiectul are un susţinător important în Rusia: Alexei Miller, patronul Gazprom şi proprietarul clubului Zenit Sankt-Petersburg, a avertizat că echipa sa ar putea părăsi campionatul Rusiei pentru a se alătura unei noi ligi care să reunească echipe din fosta URSS.

Clubul Anji Mahacikala este de asemenea interesat de proiect. "Este o idee rezonabilă şi interesantă. Echipa Anji este interesată de un astfel de camppionat atât din punct de vedere sportiv cât şi comercial", a afirmat managerul general Aivaz Kaziakhmedov.

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, s-a declarat împotriva proiectului. "Este o falsă idee bună", a spus Mutko într-un interviu pentru cotidianul Sport Express.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO