Şeful Ford este favorit pentru preluarea conducerii Microsoft

Directorul general al grupului auto american Ford, Alan Mulally, a devenit candidatul favorit pentru a-l înlocui pe actualul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, au declarat surse apropiate situaţiei pentru portalul AllThingsD.
Economica.net - vin, 27 sept. 2013, 12:37
Şeful Ford este favorit pentru preluarea conducerii Microsoft

Mulally s-a opus iniţial ideii, dar a devenit mai deschis în ultimele săptămâni în privinţa preluării conducerii Microsoft, au spus sursele.

Şeful Ford l-a devansat pe fostul şef al Nokia Stephen Elop, considerat până recent candidatul preferat pentru postul de CEO.

Ballmer a anunţat în august că se va retrage într-un an de la conducerea Microsoft. La scurt timp, Microsoft a anunţat preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia. Elop, directorul Nokia până la realizarea tranzacţiei şi fost angajat al Microsoft, a fost considerat principalul candidat pentru înlocuirea lui Ballmer.

Elop a rămas o opţiune importantă, dar în ultima peiroadă a avut loc o reorientare către Mulally, care are o experienţă mai bogată în revigorarea companiilor cu probleme.

Un alt candidat important este Tony Bates, unul dintre directorii Microsoft şi fost CEO la Skype, au afirmat sursele AllThingsD.

Mulally nu a intrat încă în negocieri formale pentru un contract, dar discuţiile cu acesta privind postul la Microsoft au fost serioase, au adăugat sursele citate.

Una dintre persoanele cheie în selecţia viitorului director general este preşedintele şi cofondatorul Microsoft Bill Gates. Gates a renunţat în urmă cu cinci ani să mai lucreze cu normă întreagă la Microsoft, pentru a se dedica activităţii organizaţiei caritabile Bill & Melinda Gates.

Surse apropiate situaţiei au afirmat, însă, că Gates petrece tot mai mult timp în ultima perioadă la Microsoft. Gates este unul dintre cei mai mari acţionari şi membru în comisia care îl va selecta directorul general.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...