Şeful Ford le-a cerut angajaţilor să se concentreze pe dublarea profitului în 2019

Ford nu va accepta rezultatele "mediocre" de anul trecut iar obiectivul producătorului auto în acest an este un profit aproape dublu comparativ cu 2018, se arată într-un mail trimis angajaţilor de directorul general Jim Hackett, transmite Reuters. 
Economica.net - sâm, 26 ian. 2019, 09:02
Şeful Ford le-a cerut angajaţilor să se concentreze pe dublarea profitului în 2019

În 2018, Ford a înregistrat un profit operaţional de şapte miliarde de dolari, în timp ce marja de profit s-a situat la 4,4%, în scădere faţă de 6,1% în 2017. Obiectivul companiei este o marjă de profit de peste 8%.

„Anul 2018 a fost mediocru după orice standarde. Da, am făcut un profit operaţional de şapte miliarde de dolari anul trecut. Dar gândiţi-vă astfel: acesta reprezintă o marjă de profit de 4,4%, aproximativ jumătate din ceea ce credem că este o marjă adecvată. Deci obiectivul nostru este un profit de aproape 14 miliarde de dolari”, a spus Hackett în email-ul consultat de Reuters.

Oficialul Ford nu a precizat până în ce perioadă trebuie atinsă ţinta de profit de 14 miliarde de dolari.

De asemenea, Hackett a afirmat că „este momentul să îngropăm anul 2018 într-un sicriu adânc, să ne întristăm de ceea ce ar fi putut fi şi să ne concentrăm pe îndeplinirea, ba chiar depăşirea planului pe 2019”.

Compania ar putea înregistra în 2019 o îmbunătăţire a câştigurilor şi veniturilor, pe fondul stabilizării vânzărilor în industria auto globală, a anunţat recent Ford, fără a oferi cifre exacte.

Luna aceasta, Ford a anunţat că va elimina „mai multe mii” de locuri de muncă, va ieşi de pe pieţele neprofitabile şi va înceta să mai producă vehicule care îi provoacă pierderi, precum C-Max, totul în conformitate cu un plan de relansare al cărui obiectiv este atingerea unei marje operaţionale de 6% în Europa.

În prezent, al doilea mare producător auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către grupul francez PSA.

Ford a precizat că va încerca să iasă de pe segmentul multivan, va înceta să mai producă transmisii automate la Bordeaux (Franţa), îşi va revizui operaţiunile din Rusia şi va uni cartierele generale ale Ford UK şi Ford Credit la Dunton, Essex, Marea Britanie.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...