Şeful FP: Ne aşteptăm ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă în martie

Producătorul de energie Hidroelectrica, companie aflată în insolvenţă, ar putea ieşi din insolvenţă în martie 2016, urmând ca oferta publică iniţială (IPO) să se desfăşoare în a doua parte a acestui an, apreciază Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea.
Economica.net - mar, 26 ian. 2016, 11:37
Şeful FP: Ne aşteptăm ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă în martie

‘Acesta este calendarul actual al ofertelor publice iniţiale pentru companiile cu capital de stat. Avem Hidroelectrica. Cu toţii ştim că aceasta este încă în insolvenţă, după cum a confirmat recent domnul Borza (reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica – n. r.). Ne aşteptăm ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă în acest an, în martie, şi sperăm că va avea o ofertă publică iniţială în a doua parte a anului’, a menţionat Greg Konieczny, la o conferinţă de presă prilejuită de aniversarea a cinci ani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti.

Potrivit acestuia, în portofoliul Fondului Proprietatea există ‘patru candidate pentru oferta publică iniţială’, care sunt ‘discutate cu Guvernul’, respectiv Aeroportul Bucureşti, Portul Constanţa, Salrom şi Poşta Română.

‘Din portofoliul nostru, avem patru candidate pentru oferta publică iniţială pe care le discutăm cu Guvernul şi sperăm că se vor lua hotărâri relativ curând. Este vorba despre Aeroportul Bucureşti, Portul Constanţa, Salrom şi Poşta Română’, a adăugat managerul Fondului Proprietatea.

Greg Konieczny a apreciat că există activitate pe piaţa de capital locală.

‘O parte din aceste tranzacţii sunt impulsionate de noi, există şi oferte publice iniţiale, dar în total este vorba de peste două miliarde euro, de plasamente în oferte publice iniţiale care au avut loc în ultimii cinci ani, asta prin comparaţie cu zero în cei trei ani anteriori’, a subliniat managerul Fondului Proprietatea.

Hidroelectrica a înregistrat, în 2015, un profit brut de 1,1 miliarde lei, de 3,5 ori mai mare decât cel raportat în 2010. Cifra de afaceri a companiei a fost, anul trecut, de 3,18 miliarde de lei, în timp ce producţia s-a situat la 15,9 TWh, cu 2,5 TWh mai mică faţă de anul anterior, când Hidroelectrica a înregistrat o producţie de 18,4 TWh, o cifră de afaceri de 3,4 miliarde lei şi un profit de 1,15 miliarde lei.

Hidroelectrica se află pentru a doua oară în insolvenţă din februarie 2014. Compania a mai fost în această situaţie în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...