1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Şeful FP: Numirea membrilor provizorii în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica întârzie listarea

Decizia autorităţilor de numire a unor membri provizorii în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica este un pas înapoi în termeni de guvernanţă corporativă şi întârzie perspectivele pentru listarea companiei, a declarat, marţi, Greg Konieczny, CEO şi manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, într-o conferinţă de presă.

25 apr, 2017 | Agerpres

'Guvernanţa corporativă a companiei este o veste proastă. Speram ca întâlnirea care a avut loc săptămâna trecută va duce noi membri ai boardului pentru un mandat de 4 ani bazat pe selecţia care a fost făcută de fostul Guvern, în schimb am primit 7 noi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere pentru 4 luni, despre care presa a scris cu privire la calitatea acestor oameni. Cu siguranţă este un pas înapoi în termeni de calitate a guvernanţei companiei şi această decizie cu siguranţă întârzie perspectivele pentru IPO a Hidroelectrica în acest an. Nu poţi face un IPO cu un board interimar', a spus Konieczny.

Ca veşti bune, el a amintit câştigarea litigiilor cu 'băieţii deştepţi' şi performanţa financiară a companiei.

'Pe de altă parte, Hidroelectrica a câştigat litigiile cu băieţii deştepţi, compania este acum în siguranţă. Din punct de vedere al performanţei financiare, anul trecut a fost unul record în istoria companiei. Veniturile au crescut cu 4%, iar profitul net cu 41%', a mai arătat managerul de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 30 martie, închiderea definitivă a procedurii insolvenţei Hidroelectrica, după aproape cinci ani de la deschiderea procedurii.

Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă în perioada iunie 2012 - iunie 2016, timp în care a reziliat toate cele 11 contracte cu băieţii deştepţi, contracte are au prejudiciat producătorul de energie cu suma de 1,1 miliarde de euro în perioada 2006-2012.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO