1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Şeful FP: Premierul şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare a Hidroelectrica

Premierul Sorin Grindeanu şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de listare a Hidroelectrica, în urma unei întâlniri între oficialii Fondului Proprietatea şi cei ai statului.

28 feb, 2017 | Agerpres

'Premierul a avut o întâlnire de lucru cu noi pentru în care s-a discutat şi despre oferta publică iniţială de la Hidroelectrica iar domnul prim-ministru şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini acest proces de la nivelul funcţiei sale. Am discutat, de asemenea, şi unele aspecte tehnice mai de detaliu, planuri de lucru sau aspecte de care ar trebui să se ocupe ambele părţi pentru a accelera procesul şi, de asemenea, pentru a maximiza valoarea ofertei', a declarat Grzegorz Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

El a precizat că Hidroelectrica nu are nevoie de numerar suplimentar pentru investiţii.

'Am discutat nu doar cu domnul prim ministru, dar şi cu ministrul de finanţe pentru că suntem conştienţi de deficitul bugetar din acest an. Dacă oferta publică iniţială a Hidroelectrica se face printr-o majorare de capital, acesta este un proces foarte larg utilizat pentru a avea un efect de levier înainte ca o companie să primească un aflux de bani. Dacă ne uităm la nevoile de investiţii ale Hidroelectrica, compania nu are cu adevărat nevoie de numerar suplimentar pentru investiţii. Toate investiţiile pot fi uşor finanţate din fluxul de numerar dacă nu din amortizări. Este vorba, de asemenea, şi de maximizarea preţului Hidroelectrica în timpul ofertei publice iniţiale', a afirmat oficialul FP.


În 2013, Guvernul a decis listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti, prin majorarea capitalului şi lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni a unui pachet nou emis reprezentând 15% din capitalul social existent anterior majorării.


Statul român deţine 80% din Hidroelectrica, prin intermediul Ministerului Energiei, iar 20% din acţiuni sunt deţinute de Fondul Proprietatea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO