Șeful grupului Volkswagen, deranjat de problemele stațiilor de alimentare pentru mașini electrice

Herbert Diess, șeful grupului Volkswagen s-a arătat nemulțumit de stațiile de încărcare găsite de-a lungul traseului făcut de el pentru a testa ID.3 Pro S.
Robert Stan - Dum, 08 aug. 2021, 09:16
Șeful grupului Volkswagen, deranjat de problemele stațiilor de alimentare pentru mașini electrice

În timp ce mașinile 100% electrice devin tot mai perfomante, atât în privința autonomiei cât și a vitezei de încărcare, infrastructura pare a rămâne în urmă. Culmea, aceasta nu este o constatare a unui simplu utilizator de mașină electrică, ci chiar a șefului grupului Volkswagen, Herbert Diess.

Povestea vacanței de anul trecut a șefului grupului Volkswagen, Herbert Diess, a făcut deja înconjurul lumii. Ei bine, cu câteva zile în urmă, răspunzând unei postări a purtătorului de cuvând pentru divizia E-Mobility a Volkswagen AG, Andreas Gross, în care acesta povestea că a urmat traseul făcut de șeful său către Lago di Garda, apoi către lacul Constanța și Basel pentru a reveni la Berlin la bordul unui ID.3, Diess a avut o reacție neașteptată.

Diess - Ionity

„Tur excelent, bună experiență. Am fost acum la lacul Constanța, apoi la Lago di Garda. Acum cu un ID.3 Pro S. Cu o autonomia sa foarte bună dacă ai un stil de condus defensiv, precaut, poți ajunge de la lacul Constanța până la lacul Garda (n.n. – circa 500 km prin munți) fără o încărcare intermediară. Chiar și în traficul aglomerat, de vacanță.

Dar: Prea puține puncte de încărcare în pasul Brenner! Doar patru. Desigur, toată lumea oprește la acel centru comercial (n.n. – unde se află stația de încărcare). Era ocupat. Așa că am continuat către Trento. Chiar și după criticile făcute anul trecut acolo nu există toalete, zonă de cafea, iar una dintre stații era defectă. Trist. Asta e orice, dar nu experiență premium de încărcare, Ionity”, a scris pe LinkedIn Herbert Diess.

Jurnaliștii de la Automobilwoche notează că răspunsul celor de la Ionity – companie în care chiar grupul Volkswagen are o participație de 20% – a venit imediat. „Am reparat ieri stația defectă”, a scris Marcus Groll, directorul operațional al companiei ca răspuns la comentariul lui Diess. „Cât despre stația din Trento, acolo lucrăm cu partenerul nostru local, ENI, pentru a îmbunătăți serviciile pentru clienți”, a adăugat oficialul Ionity.

Versiunea Pro S a Volkswagen ID.3 are o baterie de 82kwh (77kwh utilizabili) care oferă o autonomie de circa 500 km. Mașina poate fi încărcată la stații de până la 125 kw.

Te-ar mai putea interesa și
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou pentru a analiza răspunsul la atacul iranian
Cabinetul de război al Israelului se întruneşte din nou, marţi, pentru a analiza răspunsul potenţial la atacul din weekend efectuat de Iran, a anunţat un oficial israelian, potrivit Reuters....
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia acuză Azerbaidjanul la CIJ că „şi-a finalizat epurarea etnică” în Karabah
Armenia a acuzat marţi Azerbaidjanul, inamicul său implacabil, în faţa celei mai înalte jurisdicţii a ONU, că "şi-a ...
Investigaţia UE asupra parcurilor eoliene tensionează relaţiile dintre Bruxelles şi Beijing – articol European Newsroom
Investigaţia UE asupra parcurilor eoliene tensionează relaţiile dintre Bruxelles şi Beijing – articol European ...
Comisia Europeană a anunţat că va demara investigaţii asupra proiectelor de construire a unor parcuri eoliene din mai ...
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Predoiu: Istoria nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas doar cu o parte din frontiere în Schengen
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat marţi că istoria Schengen nu cunoaşte niciun exemplu în care ...