Şeful grupului Volkswagen, Matthias Mueller, este noul preşedinte al Audi

Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, a numit un nou preşedinte şi un nou director al Departamentului de Cercetare-Dezvoltare (R&D), pe fondul încercărilor nereuşite de redresare după declanşarea scandalului emisiilor, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 04 dec. 2015, 10:42
Şeful grupului Volkswagen, Matthias Mueller, este noul preşedinte al Audi

Audi a recunoscut în faţa autorităţilor de reglementare din SUA că vehiculele sale diesel cu motor V6 de trei litri utilizează trei programe software care nu au fost dezvăluite anterior. Unul dintre aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementărilor din SUA.

Anterior, reprezentanţii Volkswagen au dat asigurări că scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW şi au dezminţit că motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte. Softul afectează 85.000 de modele Audi, Volkswagen şi Porsche vândute începând cu 2009 în SUA.

Boardul de supervizare al Audi l-a numit joi în funcţia de preşedinte pe noul director general al VW, Matthias Mueller, înlocuindu-l pe Martin Winterkorn, care, în noiembrie, a demisionat şi de la conducerea grupului german, în urma scandalului emisiilor. De asemenea, boardul l-a numit pe Stefan Knirsch, şeful Departamentului de Dezvoltare a Motoarelor, în funcţia de director al Departamentului de Cercetare-Dezvoltare la Audi. Acesta îl va înlocui pe Ulrich Hackenberg, suspendat de două luni din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor.

‘Investigaţiile înregistrează progrese, este un semn bun şi necesar’, a afirmat adjunctul preşedintelui Audi, Berthold Huber.

Audi contribuie cu aproximativ 40% la profitul grupului VW.

Luna trecută, directorul general al Audi, Rupert Stadler, a anunţat suspendarea a doi ingineri de la Audi, după ce s-a descoperit în motoarele diesel mai mari echipamente care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante în SUA.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Audi verifică acum dacă angajaţii de la dezvoltare tehnică şi alte departamente au manipulat în mod deliberat dispozitivele de control a emisiilor şi a suspendat doi ingineri, a anunţat Stadler, fără a da informaţii suplimentare.

Motoarele diesel V6 de 3 litri sunt asamblate de Audi la fabrica sa din Neckarsulm, Germania, şi sunt folosite la modelele premium ale brandurilor Audi şi Porsche vândute în perioada 2009 – 2015. Până acum, numărul oficialilor de la Audi care au plecat în urma scandalului emisiilor a ajuns la opt.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Un ordin nou al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), 25/2021, stabilește noi obligații pentru firmele de distribuție de energie electrică în cazuul în care au loc......
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada 2021-2027 – Moody’s
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada ...
Absorbţia completă a fondurilor UE ar duce la o creştere a PIB numai din aceste fonduri pentru ţările implicate, la ...
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Grupul italian Enel Spa vrea să-şi extindă afacerea de distribuţie a energiei în afara Europei şi Americii Latine şi ...
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti, a anunţat ministrul ...