Şeful IKEA: Văd un potenţial de nouă magazine în România. Analizăm unde le deschidem pe următoarele patru

Noul magazin Ikea de pe bulevardul Theodor Pallady va fi mai mare decât cel din Băneasa, a declarat Stefan Vanoverbeke, noul şef al IKEA România. Pe termen lung, România ar putea avea nouă magazine Ikea, a mai adăugat oficialul companiei.
Andrada Ghira - joi, 29 oct. 2015, 09:27
Şeful IKEA: Văd un potenţial de nouă magazine în România. Analizăm unde le deschidem pe următoarele patru

„Lunea aceasta (n.r. 26 octombrie 2015), am depus actele pentru a obţine autorizaţiile cât mai repede pentru cel de al doilea magazin. Totuşi, e prea devreme să vorbim când deschidem al doilea magazin, este vorba de o investitie de zeci de milioane de euro. Acum lucrăm la planurile de construcţie şi design, dar pot să vă spun că e mai mare decât cel din Băneasa”, a declarat Stefan Vanoverbeke, CEO IKEA România.

Cele mai multe comenzi din provincie în magazinul online au venit din Cluj. Întrebat de ECONOMICA.NET dacă la Cluj-Napoca va deschide primul oraş din provincie, Vanoverbeke spune că „Ar putea fi, dar sunt mai mulţi factori care influenţează această decizie. E prea devreme să vă spun. Ne uităm la mai multe oraşe, să vedem unde este cea mai bună oportunitate de a deschide un nou magazin. Avem suportul IKEA Global şi ne uităm unde am putea deschide următoarele patru magazine. Daţi-mi timp să lucrez, am venit de doar două luni în România, dar la anul vom avea de comunicat ceva şi pe partea asta”, a mai declarat Stefan Vanoverbeke, retail manager IKEA South East Europe. 

Alte comenzi în magazinul online au venit din partea clienţilor din Timişoara şi Iaşi. În total, 50% din comenzile online au venit din oraşele din provincie. 

Record pentru Ikea: cea mai mare creştere a vânzărilor de la deschiderea primului magazin, în 2007. Online-ul a ajuns la 8%

Ikea a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor în anul de catalog 2014/2015, de la deschiderea magazinului. Comparativ cu anul de catalog 2013/2014 creşterea este de 12,37%, iar vânzările au ajuns la 424,47 milioane de lei fără TVA.

Divizia Ikea Food a înregistrat o creştere a vânzărilor de 9,63% faţă de precedentul an de catalog, cu o pondere de 8% din totalul vânzarilor Ikea.

8% din vânzările Ikea au fost generate de vânzările online. Peste 35.000 de comenzi au fost efectuate de clienţi din Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi. Din vânzările online, 76% reprezinta produsele de mobilier, iar 24% accesoriile şi decoraţiunile.

14 miloane de produse vândute 

3.248.974 de persoane au trecut pragul magazinului, iar din cele peste 14 milioane de produse vândute, 58% au fost obiecte de mobilier și 42% decorațiuni în magazin. Dintre produsele de mobilier, familia HEMNES (mobilier de depozitare pentru dormitor, living și baie) a avut cel mai mare succes, cu 21.046 de bucăți cumpărate. Dintre accesorii și decorațiuni, familia de becuri LED a atins anul acesta cel mai mare număr de vânzări, cu 211.714 de bucăți vândute.

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia. Compania IKEA deținea, în august 2014, peste 376 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group. 

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...