1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Şeful JPMorgan ar putea părăsi banca dacă se separă postul de preşedinte de cel de director general

Şeful JPMorgan, James Dimon, ia în calcul părăsirea băncii americane dacă acţionarii îl vor forţa să renunţe la unul dintre posturile de director general sau preşedinte pe care le deţine în prezent, au declarat persoane apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

13 mai, 2013 | Mediafax

Dimon a ridicat posibilitatea de a renunţa la JPMorgan, cea mai mare bancă după active din SUA, în timpul unei întâlniri cu investitorii, săptămâna trecută.

Remarca şefului băncii este cel mai puternic semnal de până acum privind opţiunile luate în calcul de acesta, într-un moment definitoriu al carierei sale.

Rezultatul final al votului asupra propunerii separării celor două posturi cheie va fi anunţat la 21 mai, la adunarea generală anuală a acţionarilor.

Întrebat care ar fi cel mai grav scenariu în cazul în care acţionarii ar vota propunerea, Dimon a afirmat că una dintre variante este că ar putea pleca, a declarat Glenn Schorr, analist la Nomura Securities, organizatorul discuţiei dintre Dimon şi investitori.

Profitul JP Morgan a crescut cu 33% în primul trimestru, de la 4,9 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului trecut la 6,5 miliarde de dolari.

Rezultatul din primul trimestru al anului trecut a fost afectat de cazul "Balenei de la Londra", în care banca a înregistrat pierderi de miliarde de dolari prin tranzacţii neinspirate cu instrumente financiare derivate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO