1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Şeful Lafarge România despre vânzarea către CRH: Toată lumea rămâne pe loc, nu se face niciun fel de disponibilizare

La prima ieşire publică a conducerii Lafarge România după anunţul de fuziune cu Holcim, şeful companiei dă asigurări că nu se vor face disponibilizări datorită vânzării către grupul irlandez CRH. 

05 mar, 2015 | | ECONOMICA.net

Producătorul de materiale de construcţii CRH a anunţat la începutul lunii februarie că a ajuns la un acord privind achiziţionarea activelor de 6,5 miliarde de euro scoase la vânzare de Lafarge şi Holcim. Pe lista activelor se află şi fabricile şi toate operaţiunile Lafarge în România. 

„Managementul, personalul, clienţii, furnizorii, toată lumea rămâne pe loc, nu se face niciun fel de disponibilizare. Contractul colectiv de muncă este acelaşi, este în vigoare şi face parte din acordul de vânzare. Nu se face nicio disponibilizare datorită vânzării. Dacă ulterior un acţionar vrea să restructureze, vom vedea”, a declarat Costin Borc, CEO Lafarge România. 

Lafarge România are 1.000 de angajaţi care lucrează în cele 40 de site-uri industriale din toată ţara. 

"Calitatea echipelor a fost unul dintre factorii care au dus la vânzarea de 6,5 mld dolari. Deci, chiar a fost una dintre condiţiile de negociere din partea viitorului cumpărător ca pentru o perioadă de timp oamenii să nu plece din dispozitiv", a adăugat Ruxandra Bândilă, Director Strategie, Supply Chain şi Achiziţii Lafarge România.

CRH operează în 35 de ţări, are aproximativ 76.000 de angajaţi şi vânzări anuale de 18 miliarde de euro.

Lafarge România ţinteşte o creştere de 5-8% în 2015 

Producătorul de ciment a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri consolidată de 200 de milioane de euro şi stimează pentru acest an o creştere cuprină între 5 şi 8%. 

"În 2014 au crescut volumele, ceva mai puţin decât piaţa. Dacă piaţa a crescut cu 5%, noi am crescut cu 2%. Ceea ce ne bucură este că am reuşit să creştem EBITDA cu 15% şi am reuşit să creştem marja operaţională cu patru puncte procentuale", mai spune Costin Borc. 

Pentru acest an, şeful Lafarge estimează o creştere de 3-6% a pieţei materialelor de construcţie, cu un volum de sub 8 milioane de tone, faţă de 7,4-7,5 milioane tone în 2014.

Investiţiile Lafarge pe piaţa locală se ridică la 700 de milioane de euro. Producătorul de diment deţine în România două fabrici de ciment la Hoghiz şi Medgidia, dar şi o staţie de măcinare la Târgu-Jiu şi 40 de site-uri de producţie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO