Şeful Nissan se aşteaptă la vânzări record în 2017, în pofida volatilităţii de pe piaţă

Directorul general de la Nissan Motor Co, Carlos Ghosn, a declarat vineri că se aşteaptă ca producătorul auto japonez să înregistreze vânzări record în 2017, un an care, în opinia sa, va fi unul bun pentru industria auto, în pofida volatilităţii de pe pieţele valutare şi de materii prime, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 16 dec. 2016, 08:57
Şeful Nissan se aşteaptă la vânzări record în 2017, în pofida volatilităţii de pe piaţă

În plus, Ghosn s-a declarat încrezător că măsurile comerciale anunţate de administraţia Donald Trump vor menţine legăturile puternice cu Mexicul, unde Nissan are mai multe uzine de asamblare.

‘Cred că 2017 ar trebui să fie un an bun. Cred că vom avea o creştere economică rezonabilă, în special în industria auto. Cred că vom înregistra vânzări record în 2017’, a declarat Carlos Ghosn.

Potrivit acestuia, creşterea preţurilor la materiile prime utilizate la producţia de automobile, împreună cu fluctuaţiile yenului şi ale altor monede, va prezenta riscuri pentru industria auto, dar acestea vor fi compensate de trendul ascendent al economiilor globale, care va menţine cererea pentru automobile la un nivel solid.

De asemenea, Ghosn a spus că nu este foarte îngrijorat de viitorul Acordului Nord-American de Liber Schimb (NAFTA), pe care Donald Trump a promis să îl renegocieze.

Nissan şi rivalii săi ar putea avea probleme dacă NAFTA va fi renegociat şi vor fi impuse tarife pentru vehiculele importate din Mexic.

‘Ceea ce am auzit din partea preşedintelui SUA este ‘America first’. Trebuie să credem că acest program vizează interesele americane, iar aceste interese includ promovarea unor relaţii comerciale puternice cu Mexicul’, a afirmat Ghosn.

Miercuri, acţionarii Mitsubishi Motors, al şaselea mare producător auto nipon, au aprobat numirea lui Carlos Ghosn în funcţia de preşedinte al companiei. Carlos Ghosn, deja preşedinte şi director general la Nissan şi Renault, urmează să conducă şi Mitsubishi. Alianţa dintre Renault-Nissan-Mitsubishi va crea al patrulea producător auto din lume, după Toyota, Volkswagen AG şi General Motors. Alianţa lărgită va avea 300.000 de angajaţi în diverse părţi ale lumii, din România până în Mexic şi China.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică, a declarat directorul general al societăţii Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă,......
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, ...
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...