1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Şeful Opel va demisiona după finalizarea vânzării companiei către PSA Peugeot Citroen

Karl-Thomas Neumann, directorul general al Opel, divizia europeană a General Motors (GM), intenţionează să demisioneze, a anunţat sâmbătă publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmit AP şi Reuters, preluate de Agerpres.

11 iun, 2017 | ECONOMICA.net

Neumann vrea să rămână în funcţie până când General Motors va finaliza vânzarea Opel către grupul auto francez PSA Peugeot Citroen, o tranzacţie evaluată la 2,2 miliarde de euro (2,46 miliarde de dolari). Şeful Opel va informa Consiliul de Administraţie în legătură cu decizia sa la următoarea sa reuniune, programată în 22 iunie, susţine ziarul german.

Purtătorul de cuvânt al Opel, Michael Goentgens, a refuzat să comenteze sâmbătă "speculaţiile din presă".

Vineri, Opel a anunţat că tranzacţia ar putea fi finalizată până în 31 iulie, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

"Confirmăm că finalizarea tranzacţiei este aşteptată să aibă loc în a doua jumătate a lui 2017, aşa cum era planificat, iar data de 31 iulie constitue prima estimare privind posibila dată, în funcţie de deciziile autorităţilor de concurenţă" , se arată într-un comunicat al Opel.

Combinarea grupului PSA cu Opel şi brandul său britanic Vauxhall va crea al doilea mare producător auto din Europa, în urma grupului german Volkswagen, şi înaintea alianţei Renault-Nissan. În urma tranzacţiei, evaluată la 2,2 miliarde de euro, PSA va controla 16% din piaţa auto europeană, fiind depăşită doar de Volkswagen, cu o cotă de piaţă de 24%. Entitatea combinată va putea produce anual cinci milioane de vehicule.

Deja, PSA şi GM sunt implicate în câteva proiecte comune în Europa. GM şi PSA produc în comun SUV-uri şi minivan-uri, după tentativa de constituire a unei alianţe care a eşuat în 2013, în urma deciziei GM de a-şi vinde participaţia pe care o deţinea la grupul auto francez.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO