Şeful OPSPI, scandalizat de documentele depuse de Dan Diaconescu

Remus Vulpescu, şeful OPSPI, a declarat că documentele depuse de Dan Diaconescu prin care acesta din urmă dorea să dovedească că are bani pentru Oltchim i-a creat emoţii puternice şi că "erau de natură să îl facă să se îndrepte spre sediul altor autorităţi".
Alina Stanciu - sâm, 29 sept. 2012, 12:00
Şeful OPSPI, scandalizat de documentele depuse de Dan Diaconescu

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, s-a declarat scandalizat şi „sub imperiul unei emoţii puternice” după ce Dan Diaconescu a prezentat documentele care ar fi dovedit existenţa banilor necesari pentru plata preluării Oltchim. „Erau de natură să mă facă să mă îndrept spre sediul altor autorităţi”, a afirmat Vulpescu la România TV. „Am fost, vă mărturisesc, scandalizat să primesc acele documente, nu mă voi referi acum la ele…Am fost scandalizat de primirea acelor documente, domnul  Dan Diaconescu numeşte acele documente dovezile dumnealui, am fost sub imperiul unor emoţii puternice, când mi s-au prezentat acele impropriu spus documente, erau niste…hârtii!”, a declarat şeful OPSPI.

Acesta a răspuns şi la acuzele lui Diaconescu, care a declarat anterior că Vulpescu ar fi ascultat muzică în impul negocierilor pentru privatizarea Oltchim. „După semnarea procesului verbal din şedinţa de aseară şi când toţi participanţii părăseau sala, personal am simţit nevoia să ascult o melodie românească, sub nişte emoţii foarte puternice. Repet, nu am pus muzică în timpul negocierilor, documentele erau de natură sa mă fac să mă ridic de la masă şi să mă duc spre sediile altor autorităţi”, a precizat Vulpescu potrivit căruia există o înregistrare audio a întregii şedinţe.

Referitor la banii pe care Dan Diaconescu spune că îi deţine şi că are dovezi pentru asta, Vulpescu a precizat că „preţul datorat de Dan Diaconescu statului român pentru Oltchim nu poate fi plătit cu saci de bani şi nu poate fi plătit la Oltchim. Trebuie plătit printr-un transfer bancar”. ” Dan Diaconescu, în acest moment nu duce lipsă de soluţie juridică. Există contractul de privatizare pregătit pentru semnare, ar putea eventual să aibă nevoie de o soluţie economică pentru a plăti preţul acestei privatizări”, a mai declarat şeful OPSI.

Cât despre solicitările lui Diaconescu din timpul negocierilor, Vulpescu a precizat că „este o condiţie legală de vânzare a bunurilor statului, să fie convenită cu cineva care se arată dispus să plătească necondiţionat bunurile pe care le primeşte.Era necesar să întărim această necesitate, că nicio sumă să nu fie oferită fictiv. Există, în limitele rezonabilităţii, în cazul negocierilor aspecte care pot fi convenite de părţi (…)Ne referim la condiţii abuzive care pot genera refuzul cumpărătorului. Suntem într-o situaţie în care nu s-a dovedit că există nişte bani care au fost oferiţi”, a menţionat Vulpescu la #România TV#.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave, exerciţii ...
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna decembrie 2021 cu 3,6% faţă de luna anterioară, ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 2.994 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.124 persoane faţă de luna precedentă
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a ...
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lui decembrie, de 2,69%, mai mică decât cea din luna anterioară ...