Şeful Petrom: Anul acesta am putea recurge la reduceri de personal, dar nu ne-am propus o ţintă

OMV Petrom nu şi-a propus concedierea unui număr anume de angajaţi, însă este posibil ca în acest an compania să fie nevoită să recurgă la reduceri de personal, ca urmare a scăderii investiţiilor, a declarat, joi, Mariana Gheorghe, CEO al companiei, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - joi, 18 feb. 2016, 13:55
Şeful Petrom: Anul acesta am putea recurge la reduceri de personal, dar nu ne-am propus o ţintă

‘Nu ne-am propus niciodată o ţintă de concedieri. Este posibil ca în acest an, în urma presiunii făcute de reducerea investiţiilor, să se ajungă şi la reduceri de personal, însă nu avem o ţintă în acest sens’, a arătat Mariana Gheorghe.

Citeşte şi Victimele petrolului de 30 de dolari: Petrom se pregăteşte de concedieri

Potrivit sursei citate, anul trecut numărul salariaţilor Petrom a fost redus cu 5%, de la 16.948 la 16.032, aceasta după ce unele activităţi din companie au fost externalizate cu tot cu angajaţi.

Anul trecut, compania şi-a redus investiţiile cu 38%, până la 3,9 miliarde de lei. Pentru acest an, OMV Petrom estimează investiţii mai mici cu 10-20% faţă de 2015.

De asemenea, întrebată dacă are de gând de repornească rafinăria Arpechim Piteşti, în contexul actual care este favorabil marjelor de rafinare, Mariana Gheorghe a arătat că acest lucru nu s-ar justifica, întrucât există încă o supracapacitate pe piaţa de rafinare.

‘Ne aşteptăm în continuare la închideri de rafinării, din cauza supracapacităţilor de procesare de pe piaţă. Nu avem niciun fel de intenţie de a reporni Arpechim în această situaţie. O parte din această rafinărie este utilizată pentru depozitarea carburanţilor şi a ţiţeiului’, a adăugat oficialul Petrom.

Grupul OMV Petrom a trecut pe pierderi în 2015, raportând un rezultat net negativ de 690 milioane de lei, faţă de un profit net de 2,1 miliarde de lei în anul precedent, potrivit rezultatelor consolidate publicate joi de companie.

Rezultatul net atribuibil acţionarilor OMV Petrom S.A. a fost o pierdere de 676 milioane de lei, comparativ cu profitul net de 2,103 miliarde de lei înregistrat în 2014. Pierderea pe acţiune a fost de 0,0119 lei în 2015 faţă de un profit pe acţiune de 0,0371 în anul precedent.

‘În 2015, rezultatele financiare ale Grupului au fost sever afectate de scăderea abruptă a preţului ţiţeiului. Contribuţia negativă din Upstream a fost parţial compensată de performanţa foarte bună din Downstream, demonstrând beneficiile modelului nostru de afaceri integrat. Pe parcursul anului, am răspuns prompt la deteriorarea fundamentelor de piaţă şi ne-am îndeplinit cu succes promisiunile de reducere a costurilor şi menţinere a poziţiei competitive, concomitent cu reducerea investiţiilor cu 38% faţă de 2014’, afirmă Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom în comunicatul referitor la rezultatele companiei.

 

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...