Şeful Poştei: Listarea necesită un proces de curăţare a trecutului şi o bună reglementare a serviciilor poştale

Listarea Poştei Române necesită un proces de curăţare a trecutului şi o bună reglementare a serviciilor poştale, iar factorii de decizie trebuie să se alinieze în luarea unor măsuri ce pot ajuta instituţia să prospere, a declarat, marţi, în cadrul dezbaterii Golden Telecom Day, organizată de publicaţia Comunicaţii Mobile, Alexandru Petrescu, directorul general al Companiei Naţionale 'Poşta Română' (CNPR).
Economica.net - mar, 29 nov. 2016, 14:17
Şeful Poştei: Listarea necesită un proces de curăţare a trecutului şi o bună reglementare a serviciilor poştale

‘La 9 luni, suntem o companie cu indicatori economici buni. Noi nu facem altceva decât să transferăm acest profit în a manageria trecutul. Avem în continuare datorii foarte mari şi negociem cu beneficiarii aceste datorii. Până nu putem clarifica ce înseamnă trecutul, niciodată nu putem aspira la un viitor. Listarea Poştei Române necesită un proces de curăţare a trecutului, o bună reglementare a serviciilor poştale. Sunt lucruri care exclud capacităţii decizionale a directorului general. Dacă nu avem totul curat, nu vom putea aspira la o listare a Poştei. Anul 2017 trebuie să aducă o clarificare a cadrului în care activează Poşta Română. Politica de reglementare a companiei şi factorii de decizie trebuie să se alinieze pentru a prospera. Compania Naţională Poşta Română are o serie de segmente pe care îşi fluidizează activitatea. Este nevoie de retransformarea Poştei Române, dintr-o companie care nu avea o percepţie foarte bună, la un nivel care poate oferi un randament corect cetăţenilor români’, a spus Petrescu.

Potrivit şefului Poştei Române, anul viitor unul dintre punctele de interes aflat pe lista de priorităţi a instituţiei pe care conduce se referă la zona de reglementare.

‘2017 este un an care are o serie de repere şi încep cu zona de reglementare. Sunt semnale că această politică de reglementare îşi însuşeşte politica europeană şi ne pune pe un loc corect în raport cu partea privată. Evident, că un alt palier de activitate este zona de mitigare a trecutului poştei. Noi baleăm zilnic între şoc, groază, butuci şi lansarea unor servicii noi. Nu cred că există un manager care să se ocupe de problemele Poştei, aşa cum mi-aş dori eu. Din păcate, nu putem ignora trecutul şi el este acolo cu mine în birou şi se manifestă. Anul 2014 a fost unul cu profit, 2015 ar fi fost al fel, dacă nu venea amenda de la Consiliul Concurenţei. Eu ţin foarte mult ca situaţia financiară a Poştei să fie redată într-un raport de audit curat’, a subliniat Alexandru Petrescu.

Publicaţia Comunicaţii Mobile, care aniversează 18 ani de existenţă, organizează, marţi, dezbaterile anuale Golden Telecom Day şi ediţia cu numărul 13 a Galei de decernare a premiilor IT&C ale industriei româneşti.

Potrivit organizatorilor, evenimentul Golden Telecom Day reprezintă o sinteză a celor mai importante realizări din 2016 şi proiecţiile pentru anul 2017. Dezbaterile vor continua cu decernarea Premiilor IT&C ale industriei româneşti – Gala Comunicaţiilor Mobile 2016.

Pe durata întregii Gale va fi deschisă Expoziţia de carte tehnologică pentru segmentul B2B din România.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...