Şeful Renault: Ceea ce contează este viitorul alianţei producătorului auto francez cu Nissan, şi nu personalul

Directorul general al Renault, Thierry Bollore, evocând informaţiile privind potenţiala sa plecare, le-a spus joi angajaţilor că tot ce contează este viitorul alianţei producătorului auto francez cu Nissan, şi nu personalul, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - joi, 10 oct. 2019, 14:08
Şeful Renault: Ceea ce contează este viitorul alianţei producătorului auto francez cu Nissan, şi nu personalul

O revizuire generală a conducerii Renault este luată în calcul de grupul auto, au anunţat miercuri surse guvernamentale franceze pentru Reuters, după ce publicaţia de afaceri Le Figaro informase că preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, va propune Consiliului de Administraţie să găsească un succesor pentru actualul director general.

Adresându-se joi angajaţilor printr-un mesaj video, Bollore s-a referit la informaţiile din presă şi a spus că ceea ce contează pentru companie este alianţa şi „nu este o problemă de personal”, au precizat surse de la Renault.

Reprezentanţii producătorului auto francez nu au dorit să comenteze informaţiile.

Conform informaţiilor, propunerea pentru succesiune ar putea fi pe agenda următoarei reuniuni a Board-ului din 18 octombrie.

Marţi, Nissan Motor a numit un nou director general, cunoscut pentru legăturile lui strânse cu Renault, într-o încercare de a îmbunătăţi imaginea companiei, după scandalul în care a fost implicat fostul preşedinte Carlos Ghosn.

Bollore era un aliat de bază al fostului preşedinte şi director general al Renault Carlos Ghosn. El i-a supărat pe oficialii partenerului de alianţă Nissan deoarece şi-a exprimat sprijinul pentru Ghosn, după ce acesta a fost arestat în Japonia, fiind acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere.

Nissan are puţină încredere în Bollore, iar relaţiile sale cu Senard nu sunt foarte strânse. Unii oficiali ai Renault se întreabă de ce Bollore, ca protejat al lui Ghosn, a rămas la conducerea companiei, în timp ce alţi oameni de încredere ai lui Ghosn au plecat sau au fost forţaţi să plece, susţine o altă publicaţie franceză, Les Echos.

Bollore, în vârstă de 56 de ani, a fost mult timp privit cu suspiciune de Guvernul francez ca fiind o relicvă a anilor în care a condus Ghosn. Principalul obstacol în înlocuirea lui Bollore îl reprezintă lipsa unui succesor evident, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

După o carieră la companiile franceze Michelin şi Faurecia, Bollore s-a alăturat în 2012 producătorului auto francez ca şef al lanţului de furnizare. A urcat rapid sub Ghosn, devenind director pentru competitivitate în 2013 şi numărul doi după Ghosn din 2018, când a fost ales director operaţional.

Bollore l-a înlocuit pe Ghosn în funcţia de director general în ianuarie, când Senard, fostul preşedinte al Michelin, a fost numit preşedinte al Renault.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...