1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Şeful Renault: Piaţa auto din Europa va creşte peste estimări, în 2015

Directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, şi-a îmbunătăţit estimările de creştere a pieţei auto europene, după ce Banca Centrală Europeană a anunţat joi lansarea unor măsuri de relaxare cantitativă (QE) în valoare de 1.100 miliarde de euro, menite să prevină stagnarea economiei zonei euro, transmit CNBC şi Reuters.

23 ian, 2015 | Agerpres

'Anul acesta, piaţa auto din Europa ar urma să înregistreze o creştere de cel puţin 2%, faţă de un avans de 1-2% estimat anterior', a afirmat Ghosn la Forumul de la Davos.

Vânzările auto pe pieţele din UE şi EFTA - Islanda, Norvegia şi Elveţia - au urcat anul trecut cu 5%, la 13 milioane de vehicule. Conform estimărilor IHS Automotive, anul acesta livrările în Europa ar urma să crească cu 2,5% dar piaţa nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei înainte de 2020, scrie Agerpres.

Referindu-se la evoluţia pieţei auto ruse, Carlos Ghosn a afirmat: 'Rusia va fi o piaţă dificilă în 2015, ne aşteptăm la o scădere de peste 20% a vânzărilor dar potenţial există, este doar nevoie de timp pentru redresare'.


De asemenea, oficialul Renault-Nissan a deplâns lipsa investiţiilor externe în Rusia, deoarece companiile occidentale sunt îngrijorate de efectele sancţiunilor impuse Rusiei în urma implicării în conflictului din Ucraina.


Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO