1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Şeful Ryanair, Michael O'Leary, poate ajunge la un bonus de 100 de milioane de euro

Ryanair este celebră pentru că menţine costurile scăzute, dar noua schemă de stimulente a directorului general este oricum dar nu cumpătată, se arată într-o analiză a Reuters.

15 feb, 2019 | ECONOMICA.net

Compania low-cost i-a acordat lui Michael O'Leary opţiuni cu acţiuni care ar putea valora aproape 100 de milioane de euro, dacă va dubla până în 2024 profitul net al Ryanair sau preţul acţiunilor. Chiar dacă ţinta pare dificilă, ea poate fi realizată de Michael O'Leary, consideră analiştii.

Ryanair, cu o capitalizare bursieră de 13 miliarde de euro, se confruntă cu dificultăţi în ultimul timp, din cauza grevelor.

Din octombrie, O'Leary a emis două avertismente privind profitul şi a redus preţurile biletelor în sezonul de iarnă cu 7%.

Acţiunile Ryanair au pierdut aproximativ 40% faţă de nivelul record înregistrat în august 2017, de 19,23 euro.

Pentru a-l stimula pe O'Leary's, Ryanair i-a acordat opţiuni la peste zece milioane de acţiuni pe care le poate exercita la preţul de 11,12 euro dacă profitul net ajunge la două miliarde de euro - de la un miliard de euro estimat pentru actualul an fiscal - sau dacă preţul unei acţiuni creşte peste 21 de euro. Dacă îşi va exercita opţiunile, participaţia lui O'Leary' va depăşi 5%, el devenind cel mai mare acţionar al Ryanair.

De asemenea, Ryanair vrea să-şi majoreze numărul de pasageri la 200 de milioane până în 2024, de la 142 de milioane previzionaţi în în actualul an fiscal.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO