Şeful Ryanair reclamă ‘o conspiraţie’ menită să oprească expansiunea companiei în Germania

Directorul general al Ryanair consideră că orice planuri ale firmei germane Lufthansa de preluare a unor părţi din rivala Air Berlin, aflată în insolvenţă, reprezintă 'o conspiraţie' menită să oprească expansiunea companiei aeriene irlandeze, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 16 aug. 2017, 16:48
Şeful Ryanair reclamă 'o conspiraţie' menită să oprească expansiunea companiei în Germania

Air Berlin, al doilea transportator aerian din Germania, a depus marţi cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Germania, a anunţat că poartă discuţii cu Air Berlin pentru preluarea unor părţi din operaţiunile acestuia. Guvernul german va oferi Air Berlin un credit punte în valoare de 150 de milioane de euro, pentru a asigura că zborurile Air Berlin vor continua şi după declararea insolvenţei.

Deja Ryanair a depus o plângere autorităţile antitrust ale UE şi Oficiul anti-concurenţă din Germania privind procesul de insolvenţă, pe care l-a descris ca ‘o conspiraţie’ deoarece crede că Lufthansa va obţine o cotă de piaţă mai ridicată în Germania.

‘Toate acestea sunt ca să împiedice creşterea Ryanair în Germania, dar nimic nu ne va opri’, a afirmat şeful companiei aeriene irlandeze, Michael O’Leary, într-un interviu acordat miercuri Reuters.

Germania a respins acuzaţiile Ryanair. Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Germania a afirmat că acest credit punte în valoare de 150 de milioane de euro nu încalcă reglementările antitrust ale UE.

‘Respingem acuzaţiile Ryanair’, a declarat oficialul german.

Un purtător de cuvânt al Lufthansa a refuzat să comenteze acuzaţiile Ryanair.

‘O fuziune ar majora cota de piaţă a Lufthansa în Germania de la 68% la 95% iar Lufthansa va controla piaţa sa internă, ceea ce încalcă reglementările UE ţi cele din Germania’, susţine O’Leary.

Acesta a adăugat că procedura de insolvenţă a companiei aeriene Alitalia a fost făcută mai corect, firmele rivalele fiind invitate să depună oferte.

‘Aceasta este procedura care ar trebui urmată şi în cazul Air Berlin’, susţine şeful companiei aeriene irlandeze.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE) a precizat că forul comunitar se află într-un ‘contact constructiv’ cu Germania. ‘ Suntem încrezători că vor putea fi găsite soluţii care să respecte legislaţia UE’, a afirmat oficialul CE.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova. Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

Te-ar mai putea interesa și
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia se deschide începând de luni pentru turiștii veniți din majoritatea statelor UE
Portugalia va autoriza de luni călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul lusitan de Interne, transmit AFP şi EFE, citate......
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a interzis expedițiile pe Everest de pe teritoriul său, pentru a opri apariția pandemiei COVID-19
China a suspendat expediţiile pe Everest de pe teritoriul său pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19 din ...
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 729 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Toată țara rămâne în scenariul verde
Un număr de 729 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Lucian Bode: Vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute
Măsurile adoptate vineri de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, şi nu una totală, a declarat Ministrul Afacerilor ...