1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Şeful TAROM: În următoarele luni vin primele avioane noi. Avem în vedere rute către New York şi Beijing

Flota TAROM va primi, în următoarele luni, două noi aeronave, a anunţat duminică directorul general al companiei de stat, Wolff Werner-Wilhelm, prezent la inaugurarea cursei Iaşi - Timişoara. El a adăugat că TAROM vrea, pe plan intern, să reconecteze estul şi vestul ţării, iar pe plan extern are în vedere curse către New York şi Beijing.

25 mar, 2018 | ECONOMICA.net

Compania de stat TAROM a lansat, duminică, cursa Iaşi - Timişoara, cu o frecvenţă de patru zboruri dus-întors pe săptămână, la preţuri care pornesc de la 20 de euro cu toate taxele incluse.

"Pe plan intern dorim să reconectăm vestul ţării de Chişinău, dorim să reconectăm şi Constanţa de vestul ţării pentru ca oamenii să aibă posibilitatea de a ajunge la mare în condiţii normale", a spus şeful TAROM, citat de Agerpres.

Întrebat dacă sunt şanse să se deschidă rute către New York şi Beijing, aşa cum s-a afirmat în ultimul timp şi cum este menţionat în programul de guvernare, Wolff Werner - Wilhelm a răspuns: "Se lucrează la acestea".

"Este în perspectivă", a adăugat el.

Potrivit noului Program de guvernare 2018 - 2020, publicat la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, reînnoirea de urgenţă a flotei TAROM prin achiziţionarea în leasing a unui număr de 27 de aeronave moderne şi deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier înspre America sau Asia se află printre măsurile menite a repune compania în elita "ambasadorilor României".

În ceea ce priveşte reînnoirea flotei, primele două aeronave vor ajunge în ţară "în următoarele luni", a afirmat directorul TAROM.

"Le avem în programul de guvernare. Eu spun că în următoarele luni vom avea deja primele aeronave venite în ţară. Pe moment, două (aeronave vin - n. r.), după aceea restul ce se concretizează pentru că acum am închis o licitaţie care se va concretiza în cifre", a spus el.

Reînnoirea de urgenţă a flotei TAROM vizează achiziţionarea în leasing de aeronave cu un consum scăzut de combustibil şi poluare fonică cât mai redusă, în perioada 2018 - 2020, dar şi uniformizarea flotei de avioane, care ar reduce mult cheltuielile de mentenanţă. Este în plan, de asemenea, readucerea departamentului tehnic la exigenţele europene şi internaţionale de a asigura mentenanţă atât pentru compania TAROM, cât şi pentru alte companii din zonă.

De asemenea, este prevăzută realizarea de urgenţă a unei evaluări riguroase a personalului companiei, dar şi atragerea unui număr cât mai mare de pasageri, repoziţionând TAROM ca lider zonal.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO