1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Şeful Transelectrica pleacă la mai puţin de un an de la numire. Cine a venit în locul lui

Contractul directorului general (CEO) al Transectrica, Ştefan Doru Bucătaru, s-a încheiat, „prin acordul părţilor", în data de 10 mai 2014, potrivit unui raport trimis de companie la Bursă în această dimineaţă. Ion-Toni Teau este noul CEO al companiei care operează monopolul transportului de electricitate pe magistralele naţionale de înaltă tensiune.

12 mai, 2014 | ECONOMICA.net

Consiliul de Supraveghere  al Transelectrica (TEL) a decis numirea lui Ion - Toni Teau, în funcţia de preşedinte al Direcoratului companiei (director general sau chief executive officer, CEO),  „ca urmare a încetării, prin acordul părţilor, în data de 10 mai 2014, a calităţii de preşedinte al Directoratului a domnului Ştefan Doru Bucătartu", potrivit raportului trimis la Bursa de valori Bucureşti.

Ion-Toni Teau va fi în funcţie pe perioada rămasă din durata de valabilitate a mandatului predecesorului său.

Transportatorul de energie electrică Transelectrica Bucureşti (TEL) tocmai a raportat un profit net record de 136,5 milioane de lei în primele trei luni din acest an, mai mult decât profitul bugetat de companie pe tot anul 2014 (97 mil. lei).

Ion Toni Teau a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Teau este președintele Camerei Consultanților Fiscali din Romania şi a mai fost director general și administrator producătorului de plăci ceramice producatorului de placi ceramice Lasselsberger Ceramics Romania. A predat la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune – ASE Bucureşti, este doctor în economie din anul 2002, consultant fiscal, expert contabil și auditor financiar.

Ştefan Bucătaru este un expert în domeniul dezvoltării companiilor prin fonduri de investiţii private equity, numit director general la TEL în iunie 2013.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO