Şeful TVR: În urma unor eforturi complicate, salariaţii şi-au primit vineri salariile

Radu Călin Cristea, directorul general interimar al TVR, a declarat că, în urma unor eforturi foarte complicate, vineri, salariații din TVR și-au primit salariile, precizând că speră ca Guvernul să aprobe un document prin care angajații televiziunii să poată să își primească în continuare salariile.
Economica.net - vin, 15 iun. 2012, 18:13
Şeful TVR: În urma unor eforturi complicate, salariaţii şi-au primit vineri salariile

„Există o promisiune, care este făcută între niște oameni de onoare, ca într-o ședință – sperăm cât mai apropiată – de Guvern să se aprobe un document prin care să fim păsuiți de la executarea acestor datorii pe un anumit interval de timp, astfel încât pentru salarii strict să avem banii”, a spus Radu Călin Cristea, vineri, în prima sa conferință de presă de când se află la conducerea Televiziunii Române.

El a detaliat că, în condițiile în care conturile TVR sunt blocate de ANAF, se fac diligențe către Guvern pentru ca plata salariilor să fie asigurată la timp și pentru ca televiziunea să poată să plătească anumite servicii, precum electricitatea, benzina pentru carele de reportaj, agențiile de știri.

În acest sens, Cristea a spus că TVR este în situația în care cardurile de la Petrom, de unde se alimentează televiziunea publică, sunt blocate. „Cei de la Distrigaz erau acum două zile pe la poartă și voiau să ne taie gazul”, a mai spus Cristea.

Totodată, el a spus că nu este vina angajaților pentru că televiziunea publică este supradimensionată sau subdimensionată, „ci a celor care, de-a lungul vremii, au vrut să fie prea mulți sau prea puțini (angajați, n.r.)”, a spus Cristea. „Trebuie să le asigurăm niște condiții normale de muncă”, a mai spus Cristea.

El a adăugat că TVR are o situație financiară „extrem de complicată”. „Mărturisesc că nu-mi puteam imagina că dimensiunea era atât de mare în clipa în care am acceptat acest lucru (conducerea TVR, n.r.)”, a mai spus Cristea.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Română are circa 3.400 de angajați.

Televiziunea Română are datorii acumulate – din 2005 până la sfârşitul lui 2011 – către bugetul de stat în valoare de 272.699.000 lei. Din cauza acestor datorii, pe 22 mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române.

Marţi, Consiliul de Administraţie al TVR, în frunte cu Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. În funcţia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Călin Cristea.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate Bulgariei şi......
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...