Şeful TVR: În urma unor eforturi complicate, salariaţii şi-au primit vineri salariile

Radu Călin Cristea, directorul general interimar al TVR, a declarat că, în urma unor eforturi foarte complicate, vineri, salariații din TVR și-au primit salariile, precizând că speră ca Guvernul să aprobe un document prin care angajații televiziunii să poată să își primească în continuare salariile.
Economica.net - vin, 15 iun. 2012, 18:13
Şeful TVR: În urma unor eforturi complicate, salariaţii şi-au primit vineri salariile

„Există o promisiune, care este făcută între niște oameni de onoare, ca într-o ședință – sperăm cât mai apropiată – de Guvern să se aprobe un document prin care să fim păsuiți de la executarea acestor datorii pe un anumit interval de timp, astfel încât pentru salarii strict să avem banii”, a spus Radu Călin Cristea, vineri, în prima sa conferință de presă de când se află la conducerea Televiziunii Române.

El a detaliat că, în condițiile în care conturile TVR sunt blocate de ANAF, se fac diligențe către Guvern pentru ca plata salariilor să fie asigurată la timp și pentru ca televiziunea să poată să plătească anumite servicii, precum electricitatea, benzina pentru carele de reportaj, agențiile de știri.

În acest sens, Cristea a spus că TVR este în situația în care cardurile de la Petrom, de unde se alimentează televiziunea publică, sunt blocate. „Cei de la Distrigaz erau acum două zile pe la poartă și voiau să ne taie gazul”, a mai spus Cristea.

Totodată, el a spus că nu este vina angajaților pentru că televiziunea publică este supradimensionată sau subdimensionată, „ci a celor care, de-a lungul vremii, au vrut să fie prea mulți sau prea puțini (angajați, n.r.)”, a spus Cristea. „Trebuie să le asigurăm niște condiții normale de muncă”, a mai spus Cristea.

El a adăugat că TVR are o situație financiară „extrem de complicată”. „Mărturisesc că nu-mi puteam imagina că dimensiunea era atât de mare în clipa în care am acceptat acest lucru (conducerea TVR, n.r.)”, a mai spus Cristea.

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Română are circa 3.400 de angajați.

Televiziunea Română are datorii acumulate – din 2005 până la sfârşitul lui 2011 – către bugetul de stat în valoare de 272.699.000 lei. Din cauza acestor datorii, pe 22 mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române.

Marţi, Consiliul de Administraţie al TVR, în frunte cu Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. În funcţia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Călin Cristea.

Te-ar mai putea interesa și
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Rusia şi-a intensificat atacurile cu gaze lacrimogene deturnate de la utilizarea lui primară, a afirmat luni armata ucraineană, care a înregistrat 715 de atacuri de acest tip numai în luna mai,......
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Holdingul internaţional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunţat intrarea pe piaţa românească prin deschiderea ...
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu propulsoare care permit alimentarea mixtă, benzină și GPL. Pentru marca ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă – studiu EY România
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă, ...