Şeful UBS anunţă că 10% dintre angajaţii Credit Suisse au părăsit grupul bancar elveţian

 Directorul general al UBS, Sergio Ermotti, a anunţat că aproximativ 10% dintre angajaţii Credit Suisse au plecat deja de la grupul bancar elveţian, înainte de preluarea de către UBS, transmite Reuters.
AGERPRES - lun, 12 iun. 2023, 15:32
Şeful UBS anunţă că 10% dintre angajaţii Credit Suisse au părăsit grupul bancar elveţian

Într-un interviu acordat luni postului elveţian de televiziune SRF, Ermotti a declarat: ‘Este adevărat că aproximativ 10% din forţa de muncă a plecat în ultimele luni, înainte de finalizarea preluării’

Luni, UBS a informat că a finalizat preluarea de urgenţă a rivalei Credit Suisse, într-o tranzacţie care a dus la crearea unui gigant bancar elveţian, cu o prezenţă importantă pe segmentul administrării averilor.

Anunţând cel mai mare acord din sectorul bancar de la criza financiară din 2008, Sergio Ermotti şi preşedintele UBS, Colm Kelleher, au explicat că tranzacţia va provoca dificultăţi, dar şi „multe oportunităţi” pentru clienţi, angajaţi, acţionari şi statul elveţian.

Grupul va superviza active de 5.000 miliarde de dolari, astfel încât UBS va avea o poziţie de vârf pe pieţe cheie unde ar fi avut nevoie de ani de zile pentru a ajunge la un asemenea nivel. Fuziunea marchează şi finalul istoriei de 167 de ani a Credit Suisse, care în ultimii ani s-a confruntat cu pierderi şi scandaluri.

Cele două bănci au împreună 120.000 de angajaţi pe plan global, deşi UBS a anunţat deja că va face concedieri pentru a reduce costurile.

Vineri, UBS a ajuns la un acord cu Guvernul elveţian pentru a acoperi până la 9 miliarde de franci elveţieni (10,01 miliarde de dolari) din pierderile înregistrate de pe urma preluării de urgenţă a Credit Suisse.

Ca parte a acordului semnat vineri, UBS trebuie să-şi păstreze sediul central în Elveţia. Prioritatea pentru Guvern şi UBS o reprezintă minimalizarea potenţialelor pierderi şi riscuri, au precizat autorităţile.

În martie, UBS a acceptat să preia Credit Suisse pentru 3 miliarde de franci elveţieni (3,4 miliarde de dolari) în acţiuni şi de asemenea să preia pierderi în valoare de până la 5 miliarde de franci, în cadrul unei „căsătorii de urgenţă” care a fost instrumentată de autorităţile elveţiene pe fondul unor turbulenţe în industria bancară mondială. Aceasta a fost prima salvare a unei bănci de talie mondială după criza financiară din 2008, iar noua entitate creată din UBS şi Credit Suisse va deveni un manager care va gestiona active în valoare de peste 5.000 de miliarde de dolari şi va avea peste 120.000 de angajaţi la nivel mondial.

Într-un document remis Autorităţii de Supraveghere a Pieţei de Capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC), UBS a dezvăluit că a fost grăbită de autorităţile elveţiene să preia Credit Suisse Group AG, precizând că a avut la dispoziţie mai puţin de patru zile pentru a efectua procedurile de due diligence din cauza contextului de urgenţă creat de criza globală.

Te-ar mai putea interesa și
Profitul Huawei a crescut cu 564% în primul trimestru
Profitul Huawei a crescut cu 564% în primul trimestru
 Perioada ianaurie-martie 2024 a fost al patrulea trimestru consecutiv de creştere a profitului Huawei Technologies Co., un semn că firma chineză de tehnologie acaparează o parte din cota de......
Ciolacu: Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile sub 15 mii de locuitori
Ciolacu: Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile sub 15 mii de locuitori
Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15 mii de ...
Autostrada Moldova – Deputaţii au aprobat contractul de finanţare pentru construcţia A7
Autostrada Moldova – Deputaţii au aprobat contractul de finanţare pentru construcţia A7
Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, contractul de finanţare, în valoare de 600 de milioane euro, între România ...
Primul kilometru de tunel forat pe A1 Sibiu-Pitești VIDEO
Primul kilometru de tunel forat pe A1 Sibiu-Pitești VIDEO
A fost forat primul kilometru de tunel din secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș din autostrada Sibiu-Pitești, a anunțat ...