Şeful Unilever, Paul Polman, se va pensiona şi va fi înlocuit cu Alan Jope

Grupul anglo-olandez Unilever a anunţat că directorul general, Paul Polman, se pensionează, la mai puţin de două luni de la conflictul cu acţionarii, şi va fi înlocuit de la 1 ianuarie cu şeful diviziei de produse de înfrumuseţare şi îngrijire personală, Alan Jope, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 29 nov. 2018, 08:43
Şeful Unilever, Paul Polman, se va pensiona şi va fi înlocuit cu Alan Jope

În octombrie, Unilever şi-a abandonat planul de a-şi muta cartierul general de la Londra la Rotterdam, din cauza criticilor investitorilor.

Unilever, producătorul săpunului Dove, al ceaiurilor Lipton şi al îngheţatei Ben & Jerry’s, a anunţat în februarie că sediul său social va fi transferat la Rotterdam (Olanda). Producătorul s-a declarat în repetate rânduri în favoarea modificării structurii sale duale – care datează din 1930 – conform căreia în prezent compania are un cartier general în Marea Britanie şi un altul în Olanda.

Însă, investitorii se tem că o astfel de decizie i-ar forţa pe acţionarii din Regatul Unit să-şi vândă acţiunile.

Joi, Unilever a anunţat că Jope, în vârstă de 54 de ani, şeful celei mai mari divizii a grupului, a fost numit după „un proces de selecţie riguros şi extins”. Polman va rămâne la dispoziţia companiei încă şase luni pentru a sprijini activitatea lui Jope.

Polman a fost timp de zece ani la conducerea Unilever, generând profituri semnificative pentru acţionari şi evitând în 2017 oferta ostilă de preluare a Kraft-Heinz, pentru 143 de miliarde de dolari. El s-a declarat încrezător că firma va prospera sub conducerea lui Jope.

Unilever este una dintre cele mai mari companii incluse în indicele principal FTSE 100 al Bursei de la Londra, fiind evaluată la aproximativ 124 de miliarde de lire sterline.

Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum are aproximativ 169.000 de angajaţi pe plan global, dintre care 7.300 în Marea Britanie şi 3.100 în Olanda.

Ca parte a procesului de simplificare a structurii, Unilever a decis să-şi restructureze activitatea în trei divizii: produse de înfrumuseţare şi îngrijire personală, produse pentru îngrijirea locuinţei, alimente şi răcoritoare. Primele două vor avea sediul în Londra, iar ultima la Rotterdam.

Unilever a fost înfiinţată în urmă cu 89 de ani, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină şi un fabricant britanic de săpunuri.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București este de 23%
Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în București este de 23%
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că ponderea persoanelor vaccinate împotriva......
STB, obligată în instanță să cumpere tramvaie de la Pașcani, deși Nicușor Dan s-a opus achiziției
STB, obligată în instanță să cumpere tramvaie de la Pașcani, deși Nicușor Dan s-a opus achiziției
Societatea de Transport București (STB) este obligată să continue licitația pentru 40 de tramvaie de 18 metri, în urma ...
CCR: Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului grav bolnav şi după vârsta de 16 ani
CCR: Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului grav bolnav şi după vârsta de 16 ani
Curtea Constituţională a României a admis, marţi, o sesizare a Avocatului Poporului şi a decis că, în cazul copilului ...
Trenuri inter-regionale noi în România: ARF a primit oferte de la Alstom și asocierea CRRC  – Astra Vagoane Călători
Trenuri inter-regionale noi în România: ARF a primit oferte de la Alstom și asocierea CRRC – Astra Vagoane Călători
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a primit două oferte la licitația pentru 20 de trenuri inter-regionale, cu ...