1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Şeful Volkswagen dezminte că producătorii auto germani ar fi format un cartel pentru stabilirea preţurilor

- Producătorii auto germani care sunt investigaţi pentru o posibilă înţelegere secretă nu s-au implicat în stabilirea preţurilor sau într-un cartel ilegal, a afirmat miercuri directorul general al Volkswagen, Matthias Mueller, transmite Reuters.

25 oct, 2017 | Agerpres

Luni, Comisia Europeană a extins investigaţia privind existenţa unui posibil cartel între principalii producătorii auto din Germania, efectuând inspecţii la sediile Daimler şi Volkswagen, după cele realizate la BMW.

În iulie, oficialii europeni din domeniul concurenţei anunţau că investighează o presupusă înţelegere între principalii producători auto germani, după ce revista Der Spiegel anunţa că este posibil ca Volkswagen, BMW, Audi şi Porsche să fi conspirat timp de decenii pentru stabilirea preţurilor sistemelor de tratare a emisiilor diesel şi altor componente ale vehiculelor folosind comitetele din industria auto.

'Nu am informaţii legate de stabilirea preţurilor. Respectăm foarte mult legislaţia referitoare la carteluri', a declarat şeful VW, cel mai mare producător auto mondial.

Declaraţiile sale coincid cu cele ale şefului Daimler, Dieter Zetsche, care a afirmat marţi seară că această cooperare între companiile rivale germane a fost benefică pentru clienţi şi nu i-a afectat.

Producătorii auto germani au cooperat în probleme legate de standardizare, sub conducerea Asociaţia Producătorilor Germani de Automobile (VDA), a afirmat Mueller, fără a da detalii suplimentare.

Aproximativ 200 de angajaţi din 60 de comitete din industria auto au discutat probleme legate de modernizarea vehiculelor, motoarele pe benzină şi motorină, dispozitive de frânare şi de transmisie, ambreiaje, precum şi sisteme de evacuare a gazelor de eşapament, a informat Der Spiegel, citând o scrisoare a autorităţii de concurenţă.

Der Spiegel susţine că producătorii auto ar fi discutat ce alegeri au în privinţa furnizorilor şi a preţului componentelor. Din 2006, companiile auto analizează costul tehnologiei AdBlue, un produs aditiv pe bază de uree, care reduce substanţial emisiile poluante ale motoarelor diesel.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO