Şeful Volkswagen merge în SUA pentru a încerca să rezolve problemele legate de scandalul emisiilor

Matthias Mueller, şeful grupului Volkswagen, se va întâlni săptămâna viitoare cu Gina McCarthy, administratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA), pe fondul negocierilor care se desfăşoară între VW şi EPA pentru ca acele aproape 600.000 de vehicule diesel implicate în scandalul emisiilor să respecte normele de poluare, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 07 ian. 2016, 20:11
Şeful Volkswagen merge în SUA pentru a încerca să rezolve problemele legate de scandalul emisiilor

Luni, Departamentul american al Justiţiei şi-a anunţat intenţia de a cere despăgubiri companiei germane pentru instalarea ilegală a unui soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. De asemenea, EPA a anunţat că propunerile înaintate până acum de VW în privinţa tehnicilor care vor permite automobilelor să îndeplinească integral cerinţele autorităţilor de reglementare sunt inadecvate, potrivit Agerpres.

Întâlnirea din 13 ianuarie a fost cerută de reprezentanţii Volkswagen. Va fi prima vizită oficială a lui Matthias Mueller în Statele Unite de când a ajuns la conducerea VW, după ce predecesorul său, Martin Winterkorn, a demisionat în septembrie 2015, din cauza scandalului emisiilor.

Daunele pe care ar urma să le plătească Volkswagen în SUA, alături de subsidiarele sale Audi şi Porsche, s-ar putea ridica la miliarde de dolari, a declarat un oficial de la Departamentul american al Justiţiei. Analiştii estimează că amenzile ar putea depăşi 90 miliarde de dolari, sau 37.500 dolari per vehicul. Sunt vizate aproape 600.000 de vehicule.

De asemenea, grupul german este investigat pentru că ar fi indus în eroare consumatorii şi autorităţile de reglementare din SUA.

În septembrie, EPA a acuzat VW că a instalat softul care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 – 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Până acum, grupul auto a confirmat că numai în SUA a manipulat rezultatele privind poluarea cu oxid de azot, în condiţiile în care testele din America de Nord sunt mai riguroase decât cele din Europa.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...