Şeful Volkswagen spune că Luca de Meo este în discuţii cu Renault

Directorul general al grupului auto german Volkswagen, Herbert Diess, a declarat joi că italianul Luca de Meo, care la începutul acestei luni a demisionat din postul de director al Seat, o marcă spaniolă din portofoliul grupului Volkswagen, poartă, probabil, discuţii cu constructorul auto francez Renault, care în prezent este în căutarea unui nou director general transmite Reuters.
Economica.net - joi, 23 ian. 2020, 16:24
Şeful Volkswagen spune că Luca de Meo este în discuţii cu Renault

„Suntem foarte trişti pentru că Luca ne-a părăsit pentru că a jucat un rol foarte important în cadrul grupului. A făcut o muncă grozavă la noi dar am acceptat să plece şi, probabil, este în discuţii cu Renault. Asta e ceea ce ne-a spus nouă”, a declarat Herbert Diess într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC cu ocazia Forumului economic mondial de la Davos.

Prezent şi el la Davos, preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard a declarat anterior că o decizie cu privire la noul director general al constructorului auto francez va fi luată în zilele următoare.

În luna octombrie 2019, Consiliul de Administraţie al Renault a votat în favoarea demiterii directorului general Thierry Bolloré şi de asemenea a desemnat-o pe Clotilde Delbos, care ocupa funcţia de director financiar, în postul de director general interimar.

Potrivit surselor citate de Reuters, italianul Luca de Meo, 52 de ani, este unul dintre favoriţi pentru postul de CEO al Renault dar ar putea să se lovească de unele dificultăţi având în vedere clauza de non-concurenţă din contractul său cu Volkswagen. Sursele au precizat însă că această clauză face obiectul discuţiilor între Renault şi Volkswagen.

Tot potrivit surselor, statul francez, principalul acţionar de la Renault cu o participaţie de 15%, şi-ar fi dat acordul pentru numirea managerului italian la conducerea Renault. „Nu există motive pentru care statul să se opun numirii lui Luca di Meo în postul de director general la Renault”, a declarat o sursă de la palatul Bercy.

Luca De Meo a lucrat anterior la Renault însă în ultimii patru ani a condus constructorul auto spaniol Seat, reuşind să îi relanseze vânzările.

La finele anului trecut, ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire a spus că ar dori ca postul de director general la constructorul auto Renault să fie ocupat de un profesionist din industria auto.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...