1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Şeful Wizz Air: Vârsta medie a pasagerilor noştri este 27 de ani. La companiile de linie, media este 45 de ani. Noua generaţie va cere eficienţă

Şeful Wizz Air, József Váradi, spune că tinerii de astăzi sunt diferiţi şi sunt atenţi la cheltuieli. Dacă vârsta medie a pasagerilor Wizz Air este de 27 de ani, în cazul companiilor de linie aceasta este de 45 de ani. Iar tinerii vor cere companiilor aeriene să fie mai eficiente. În încercarea de a ţine costurile reduse, compania mizează pe o flotă uniformă, compousă din modele Airbus, care aduc economie la combustibil. 

05 dec, 2018 | | ECONOMICA.net

Şeful Wizz Air, care a ajuns să fie cea mai mare companie aeriană de pe plan local, mai crede că modelul de operare low-cost pe care Ryanair l-a adaptat de la americanii de la Southwest Airlines, personalizat pentru a se potrivi nevoilor călătorilor europeni, va fi esenţial pentru companiile europene. 

"Vârsta medie a clientului nostru este de 27 de ani. Vârsta medie a călătorului unei companii aeriene de linie este de 45 de ani. Ei (nr. companiile de linie) nu văd ce se întâmplă. Generația tânără este foarte diferită de cea actuală. Sunt inteligenți, cu simţ practic, autosuficienți. Copiilor mei ... nu le pasă. Merg la poarta de îmbarcare și zboară. Iar ei vor cere companiilor aeriene să fie mai eficiente", a declarat recent, József Váradi, CEO Wizz Air, în cadrul conferinţei CAPA, care a avut loc la Berlin şi citat de Forbes. 

Despre afacerile din Europa Centrală şi de Est, Váradi spune că totul e ca un joc de stimulare, şi că Wizz Air nu concurează cu celelalte companii aeriene, ci cu celelalte mijloace de transport. "Astăzi, 30% din traficul nostru este reprezentat de cei care zboară pentru prima dată. Dacă te uiţi la gradul de penetrare pe piaţa din SUA, peste 50% din populaţie zboară în mod regulat, cel puţin odată pe an. În Europa de Vest, gradul este de 45%. În Europa Centrală şi de Est, procentul este de 15%, şi era 4% în urmă cu 15 ani", mai completează oficialul companiei. 

Cheia succesului 

Cheia succesului companiei este modelul Airbus A321, care oferă un cost de operare redus, şi despre care Varadi spune că este cel mai eficient avion şi va continua să fie şi în următorii ani. Modelul A321 oferă o reducere a costurilor cu 10% faţă de modelul clasic A320, iar A321neo are o eficienţă şi mai mare, oferind o reducere a costurilor cu 20%. Wizz Air îşi foloseşte avioanele la maximum, cu o utilizare medie de 12,5 ore pe zi. 

"În urmă cu câțiva ani, puțini au crezut că cineva ar putea atinge costul de bază al Ryanair. Sunt încântat să vă spun că Wizz Air livrează acest cost. De fapt, în timp ce costul de operare al Ryanair este în creștere, costurile noastre sunt sub control, astfel că este doar o chestiune de timp până când Wizz Air va deveni lider pe acest segment", a mai spus József Váradi. 

Planurile companiei sunt de a creşte flota la 300 de avioane în următorii zece ani, iar majoritatea modelelor ce urmează a fi comandate sunt A321neo. O mutare strategică este trecerea de la A320 la A321 pentru reducerea costurilor. În prezent, 40% din locurile oferite sunt pe avioane A321, iar procentul va creşte la 70% în următorii cinci ani. 

 

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO