SelfPay lansează un serviciu ce permite utilizatorilor să depună numerar în timp real pe orice card bancar

Compania ZebraPay, dezvoltator al soluțiilor SelfPay și al celei mai mari rețele de stații de plată de tip self-service din România, lansează, în parteneriat cu Visa și Libra Internet Bank, aplicația SelfPay Now cu funcționalitatea Cash Deposit, unică în Europa, prin care utilizatorii vor putea alimenta cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la bancă.
Ion Dobreanu - lun, 28 feb. 2022, 16:25
SelfPay lansează un serviciu ce permite utilizatorilor să depună numerar în timp real pe orice card bancar

Conform datelor statistice publicate de Banca Națională a României (BNR), în trimestrul al III-lea din 2021 românii au efectuat prin intermediul ATM-urilor bancare peste 10 milioane de tranzacții de depunere de numerar, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Suntem mândri că SelfPay, o companie românească, lansează în premieră în Europa serviciul de Cash Deposit, ce va contribui atât la digitalizarea numerarului, cât și la creșterea accesului populației la servicii financiare. Clienții oricărei bănci din România au de acum posibilitatea să depună numerar pe orice card Visa sau Mastercard prin intermediul Stațiilor de Plată SelfPay folosind aplicația SelfPay Now, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze până la bancă. Operațiunea de depunere de numerar este disponibilă astfel în cea mai mare rețea națională de astfel de unități, cu peste 6.500 de Stații de Plată amplasate pe întreg teritoriul țării, în spații comerciale extrem de accesibile”, explică Adrian Badea (foto), director general SelfPay.

„Ne bucurăm să începem anul în România cu o premieră europeană, mai ales că este vorba despre un nou pas în digitalizarea economiei prin extinderea plăților digitale. Prin parteneriatul cu SelfPay și prin intermediul soluției de plăți în timp real Visa Direct, deținătorii de carduri Visa emise de orice bancă din România își pot depune banii pe card ușor, rapid și sigur, accesul la fondurile depuse fiind imediat. Dincolo de beneficiile evidente pe care le oferă noul serviciu, legate de accesibilitate și confort, rețeaua extrem de extinsă de terminale SelfPay care permit depunerea de numerar direct pe card, chiar și în localități mici sau în mediul rural, acolo unde oferta de servicii bancare este limitată, vine în sprijinul populației, contribuind astfel la asigurarea unui acces echitabil la servicii financiare pentru toți deținătorii de carduri Visa”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

„Ne bucurăm că Libra Internet Bank este cea care asigură, din perspectivă bancară, implementarea acestui serviciu unic în Europa, în beneficiul direct al miilor de utilizatori ai Stațiilor de Plată SelfPay, posesori de carduri bancare Visa și Mastercard emise în România. Ducem astfel mai departe parteneriatul nostru cu SelfPay și ne reafirmăm rolul de furnizor de tehnologie bancară pentru proiecte de anvergură, menite să ducă la nivelul următor modul în care facem operațiuni bancare”, a declarat Eugen Goga, director general adjunct al Libra Internet Bank.

Pentru a accesa funcționalitatea Cash Deposit, dezvoltată în cadrul unui proiect susținut de Visa, utilizatorii aplicației SelfPay Now trebuie să își înregistreze cardul în aplicație, aceasta putând fi ulterior folosită la orice Stație de Plată SelfPay. Accesând din meniul Stațiilor de Plată butonul SelfPay Now, aplicația de pe telefon se va sincroniza cu Stația de Plată, iar după efectuarea plății numerarul va fi transferat pe card în timp real.

Aplicația SelfPay Now oferă și funcția de transfer P2P în timp real de pe cardul unui utilizator al aplicației SelfPay Now pe cardul altui utilizator. De asemenea, este disponibilă și funcția de transfer în timp real între cardurile proprii ale utilizatorilor, atunci când acestea sunt înrolate în aplicație. Atât funcționalitatea Cash Deposit, cât și cea de transfer P2P se realizează cu ajutorul Libra Internet Bank, furnizorul de tehnologie bancară din cadrul proiectului.

 

Despre SelfPay

SelfPay deține cea mai mare rețea de stații de plată de tip self-service din România, cu peste 6.500 de unități și mai bine de 170 de servicii disponibile. Stațiile de plată SelfPay pot fi găsite în marile rețele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny), centre comerciale, piețe, benzinării, magazine de proximitate, în sedii ale băncilor partenere, dar și în primării și alte instituții publice, și sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care aceste unități sunt deschise.

Te-ar mai putea interesa și
SafeFleet, companie românească, monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale
SafeFleet, companie românească, monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale
SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a flotei auto din România, anunță semnarea unui acord de monitorizare a vehiculelor folosite de către Organizația......
Drum Expres Arad – Oradea: CNAIR solicită emiterea acordului de mediu
Drum Expres Arad – Oradea: CNAIR solicită emiterea acordului de mediu
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) solicită emiterea acordului de mediu necesar construirii ...
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi ...
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul ...