SelfPay raportează o cifră de afaceri de 86 de milioane de lei pentru primele șase luni din an, în creștere cu 24%. Compania a ajuns la aproape 10.000 de stații de plată

Compania SelfPay, operatorul celei mai mari rețele de stații de plată de tip self-service din România, a înregistrat o cifra de afaceri de 86 de milioane de lei, cu 24% mai mult decât rezultatul aferent primelor șase luni ale lui 2022 (respectiv 70 de milioane de lei), în vreme ce profitul net a urcat cu 488%, la 4,7 milioane lei, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 02 oct. 2023, 17:54
SelfPay raportează o cifră de afaceri de 86 de milioane de lei pentru primele șase luni din an, în creștere cu 24%. Compania a ajuns la aproape 10.000 de stații de plată

Extinderea rețelei de stații de plată și a numărului de servicii disponibile a dublat EBITDA

În intervalul de referință, în rețeaua SelfPay au fost efectuate cu 25% mai multe tranzacții față de aceeași perioadă a anului trecut, la un volum al plăților cu 29% mai mare. Aceste rezultate reflectă investițiile în extinderea teritorială a rețelei de Stații de Plată, care a ajuns aproape de pragul de 10.000 de unități, cu 22% mai multe decât la finalul lunii iunie 2022. Și în acest an, SelfPay a continuat investițiile în extinderea rețelei de terminale deținute și operate în nume propriu.

În prezent, SelfPay este lider de piață după numărul total de terminale de plăți self-service aflate în operare, cu o cotă de aproximativ 80%.

În ceea ce privește cifra de afaceri a SelfPay, aceasta a crescut cu circa 24%, ca urmare a strategiei de diversificare și dezvoltare a portofoliului de servicii oferite utilizatorilor Stațiilor de Plată, nu mai puțin de 260 de servicii fiindu-le astăzi accesibile acestora.

EBITDA generată de businessul principal, Stațiile de Plată din România, a fost de 12,9 milioane de lei în primele șase luni din 2023, în creștere cu 108% față de rezultatul de 6.2 milioane de lei înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Aplicația mobilă SelfPay Now a ajuns la 200.000 de utilizatori

Dezvoltarea și consolidarea la nivel local sunt completate de lansarea pe piețe din afara țării precum Irlanda și Franța (în 2022), care vor fi urmate și de alte țări din regiune.

Primul semestru marchează și o creștere semnificativă a numărului utilizatorilor din România ai aplicației mobile SelfPay Now, care oferă funcția de Cash Deposit, unică în Europa. Această funcție unică le permite utilizatorilor să își alimenteze cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la o agenție bancară sau bancomat. La 16 luni de la lansare, aplicația a depășit pragul de 200.000 de utilizatori.

„Rezultatele obținute până în prezent și progresele înregistrate în proiectele aflate în derulare ne întăresc convingerea că anul 2023 va continua să fie marcat de o creștere substanțială a afacerii noastre, reflectată în mod evident în rezultatele financiare. Misiunea noastră principală rămâne concentrată pe dezvoltarea software-ului pentru procesarea plăților și democratizarea serviciilor financiare prin rețeaua noastră de Stații de Plată și prin aplicația mobilă. Putem spune cu mândrie că prin intermediul sistemului SelfPay, un produs 100% românesc, oferim astăzi publicului peste 260 de servicii, inclusiv unul în premieră la nivel european, adaptate atât nevoilor persoanelor cu acces limitat la serviciile bancare din România, cât și nevoilor generației actuale de nativi digitali”, spune Adrian Badea (foto), CEO SelfPay.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...