1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Selgros şi Lidl deschid magazine pe acelaşi teren la Tîrgu Mureş, la 300 de metri de Kaufland

Retailerul Selgros a anunţat recent că a reluat planurile de expansiune pe piaţa din România, după o pauză de aproape patru ani în care nu a mai deschis niciun magazin. Zona în care se va deschide noul magazin se transformă într-un pol comercial. 

31 ian, 2016 | | ECONOMICA.net

Selgros Cash&Carry România a cumpărat un teren pentru al doilea magazin în Tîrgu Mureș, care se va deschise la începutul verii. 

Reprezentanţii companiei nu au precizat valoarea tranzacţiei, dar spun că terenul se află în apropiere de gara din oraş. Cu această nouă deschidere, Selgros va introduce un nou format de operare, pe o suprafață de vânzare de 4.000 de mp. Sortimentul de mărfuri alimentare va fi același cu care clienții Selgros sunt obișnuiți, însă domeniul articolelor nealimentare va fi mai restrâns.

"Magazinul din Tîrgu Mureș va fi primul din seria de operațiuni pe un format diferit, suprafața de vânzare a acestuia va fi de 4.000 de mp. Terenul este situat central, lângă gară. Nu este vorba de o schimbare de strategie, ci de un format mai mic, pretabil orașelor cu o populație de 70.000 - 100.000 de locuitori. Ritmul de deschidere al noilor magazine ține de găsirea terenurilor corespunzătoare, precum și de obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor pentru construirea unui magazin. Cifra de afaceri pe 2015 a fost în ușoară creștere față de anul precedent", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Alexandru Vlad, CEO Selgros Cash&Carry România.

Întrebaţi de ECONOMICA.NET dacă magazinul Selgros se va deschide lângă magazinul Lidl, reprezentanţii nu au făcut nicio precizare. În schimb, retailerul a obţinut în luna noiembrie a anului trecut un certificat de urbanism pentru construirea unei platforme de parcare şi elemente de publicitate (platforme parcare, turn publicitar, panouri reclame, steaguri, împrejmuire, spaţii verzi şi organizare de şantier) pe un teren deţinut de austriecii de la Real4You prin firma Novum Omega, şi pe care urma să se construiască un centru comercia sub brandul Mega Mall. La aceeaşi adresă cu Selgros, Lidl luat anul trecut autorizaţie de construcţie pentru un magazin. 

CITEŞTE ŞI Austriecii care au 30% din Mega Mall au renunţat la mallurile din Târgu Mureş şi Satu Mare

La circa 300 de metri se află o unitate Kaufland, dar şi galeria comercială ce cuprinde magazine precum C&A, Flanco, Pepco şi un KFC Drive Thru, deschise în toamna anului trecut. 

În 2014, cifra de afaceri înregistrată de Selgros a fost de 2,83 miliarde de lei (637 milioane euro), plasându-se pe locul şase în topul retailerilor, după Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry, Auchan România şi Lidl Discount.

Compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash&carry şi comerţ en-gros din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Polonia, România şi Rusia. Aceasta include mărcile Prodega/Growa/Howeg, Selgros Cash&Carry, Transgourmet Germania şi Transgourmet Franţa. În 2013, Grupul înregistra 22.300 de angajaţi în Europa şi venituri de circa 6,8 mld. Euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO