Sennheiser în România: Fabrica de căști de la Brașov și-a multiplicat profitul de peste 36 de ori între 2020 și 2022. Unitatea va extinsă de trei ori până în 2027

Compania germană Sennheiser, unul dintre cei mai mari producători de echipamente audio la nivel mondial, care deține o fabrică la Ghimbav, județul Braşov, a raportat o creștere de 36,8 ori a profitului în trei ani. De la doar 667.641 de lei în 2020, la 24,5 milioane de lei în 2022, câștig care, de asemenea, a fost cu 17% mai mare față de cel din 2021, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanțe.
Lidia Neagu - lun, 05 iun. 2023, 22:01
Sennheiser în România: Fabrica de căști de la Brașov și-a multiplicat profitul de peste 36 de ori între 2020 și 2022. Unitatea va extinsă de trei ori până în 2027

Cifra de afaceri a crescut ușor anul trecut comparativ cu anul 2021, de la 321,77 milioane de lei, la 322,65 milioane de lei, însă comparativ cu anul 2020, aceasta s-a multiplicat de 22 de ori, de la 14,67 milioane de lei.

Din datele raportate, reiese că filiala din România a încheiat anul 2022 cu un număr mediu de 141 de angajați, ușor mai mare față de anul precedent (137 de persoane) și cu 33 mai mulți față de 2020.

Grupul german Sennheiser este prezent din 2018 în România, cu o fabrică în care asamblează căşti audio la Ghimbav, județul Brașov. Unitatea de producție a fost deschisă oficial în august 2019, iar la momentul respectiv era una dintre cele patru unităţi de producţie ale germanilor la nivel global. În sediul central Sennheiser din Germania sunt produse dispozitive high-end pentru consumatori și piața audio profesională, inclusiv microfoane wireless. Fabrica Sennheiser din Irlanda este specializată în traductoare acustice, în timp ce microfoanele wireless pentru piața americană sunt produse de fabrica Sennheiser din Statele Unite.

Între timp, grupul german a vândut, în 2021, divizia de consumer electronics și fabrica din Irlanda către compania elvețiană Sonova, însă tranzacția de 200 de milioane de euro nu a inclus și operațiunile din România.

Fabrica din Brașov se concentrează pe asamblarea manuală a produselor electronice profesionale și de consum. Aici se produc microfoane wireless (evolution wireless G4, XS Wireless Digital) şi căştile profesionale (HD 25, HD 280, HD 300 Pro).

Planurile Sennheiser pentru România includ extinderea de trei ori a suprafeței de producție la aproximativ 10.000 de metri patrați. De asemenea, dezvoltarea businessului va fi însoțită și de o creștere substanțială a personalului, iar Sennheiser preconizează că noua clădire va fi la capacitate maximă până în 2027.

Fondată în 1945, Sennheiser este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de căști, microfoane și sisteme de transmisie wireless. Cu 21 de filiale de vânzări și parteneri comerciali de lungă durată, compania este activă în peste 50 de țări. Din 2013, Sennheiser este condusă de Daniel Sennheiser și Dr. Andreas Sennheiser, a treia generație a familiei care conduce compania.

Din grup mai fac parte companiile Georg Neumann GmbH (Berlin, Germania), producător de echipamente audio de studio; Dear Reality GmbH (Düsseldorf, Germania), cunoscută pentru codificatoarele binaurale și tehnologia Ambisonics, precum și Merging Technologies SA (Puidoux, Elveția), specialist în sisteme de înregistrare audio digitală de înaltă rezoluție.

Te-ar mai putea interesa și
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
După luni în care tranzacțiile cu locuințe s-au redus, față de anii trecuți, în ultimele luni s-a văzut o creștere a numărului de apartamente vândute. Un motiv pentru care tranzacțiile......
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat 3.816 controale antifraudă în luna noiembrie a acestui ...
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din ...
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Consiliul UE a aprobat PNRR-ul Ungariei și plata unei prime tranșe de 920 de milioane de euro
Miniştrii de finanţe ai statelor UE au aprobat vineri Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) revizuit al ...